AB’den seyahat kısıtlamaları için öneri

AB Konseyi, koronavirüs sebebiyle getirilen seyahat kısıtlamalarının tamamıyla kaldırılması yönünde öneride bulundu.

SEYAHAT 13.12.2022, 17:40 14.12.2022, 15:13
AB’den seyahat kısıtlamaları için öneri

Avrupa Birliği (AB) içerisinde koronavirüs ile mücadele çerçevesinde getirilen kısıtlamalar tartışma konusu oldu. AB Konseyi, konu ile ilgili seyahat kısıtlamalarına dair öneri kararını revize etti.

Bazı durumlarda sınırlama getirilebilecek

Halk sağlığının neden olarak gösterildiği yenilenmiş kararda, getirilen yasakların tamamıyla geri çekilmesi gerektiği, salgının kötüye gitmesi durumunda AB üyesi ülkelerin seyahatler adına koordineli biçimde karantina, test ve aşı mecburiyeti gibi uygun önlemleri tekrar devreye alabileceği ifade edildi.

Edinilen bilgilere göre, virüsün yeni ve kaygı nedeni olarak görülen bir varyantının meydana çıkması halinde üye ülkelerin geçici, ortak ve acil seyahat sınırlamaları getirebileceği kaydedildi.

2020’de kısıtlama koyulmuştu

Salgınının görülmeye başlamasının ardından AB ülkeleri, Haziran 2020 tarihinden itibaren mecburi olmayan seyahatler için kısıtlama koymuştu.

Koronavirüs vakalarının azalması ile beraber gevşetilmeye başlayan önlemler çerçevesinde aşı olunduğunu veya hastalığı geçirdiğini ifade eden seyahat öncesi negatif sonuçlu test, maske zorunluluğu ve koronavirüs sertifikası gibi birden fazla tedbir bulunuyordu. Salgının hafiflemesi ile beraber bu tedbirlerin neredeyse birçoğu fiilen uygulanmıyordu.

Yorumlar (0)