AB korona seyahat listesini açıkladı: Listede Türkiye yok!

Avrupa Birliği, seyahat için 14 ülkeye sınır kapılarını açmaya karar verdi. Ancak yayınlanan listede koronavirüs mücadelesinde büyük bir başarı gösteren Türkiye’nin yer almaması büyük dikkat çekti.

SEYAHAT 30.06.2020, 19:06 30.06.2020, 22:37 Hanife
AB korona seyahat listesini açıkladı: Listede Türkiye yok!

AB(Avrupa Birliği), Dünyanın kâbusu haline gelen koronavürüs salgının yayılmasını önlemek için Mart ayında 27 üye ülkeye ek olarak Schengen bölgesinin parçası olan İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre'ye mecburiyeti içermeyen seyahatlere sınırlama koymuştu.

AB Konseyi tarafından yapılan açıklamada, üçüncü ülkelerden Schengen bölgesine gelenler için uygulanan seyahat sınırlandırmasında, değişikliğe gidilmesine yönelik tavsiye kararı alındığı aktarıldı.

İşte seyahat listesindeki 14 ülke

Bu kapsamda, Avrupa Birliği ülkelerine yakın koronavirüs verileri bilinen Avusturalya, Japonya, Güney Kore, Kanada, Yeni Zelanda, Gürcistan, Tayland, Tunus, Fas, Cezayir, Karadağ, Sırbistan, Ruanda ve Uruguay’a Mart ayında kapatılan dış sınırlar seyahate açılacak.

Koronavirüsün başlangıç merkezi olan Çin'e ise mütekabiliyet gereği AB ülkelerinin vatandaşlarına seyahat izni vermesi halinde kısıtlama uygulanmayacak.

68 şehre maske zorunluluğu getirilen Türkiye başta olmak üzere ABD, Rusya, Brezilya, Hindistan gibi ülkelere seyahat kısıtlama uygulamasının sürdürülmesine karar verildi.

Liste iki haftada bir güncellenecek

Diğer yandan söz konusu seyahat listesi, ülkelerdeki Covid-19 verilerine göre 2 haftada bir güncellenecek.

Seyahat kısıtlamaları, AB’den ayrılan ve geçiş sürecinde olan İngiltere vatandaşlarını kapsamıyor.

AB üye ülkeler için bağlayıcılığı bulunmayan karar, tavsiye niteliğinde.

Yorumlar (0)