AB, “aşı sertifikası” sayesinde Türkiye için test ve karantina zorunluluğunu kaldırıyor 

AB, Makedonya, Ukrayna ve Türkiye’nin Covid-19 aşısı olanlara verdiği aşı sertifikasını tanıma kararı aldı. 

SEYAHAT 19.08.2021, 16:03 20.08.2021, 14:11
AB, “aşı sertifikası” sayesinde Türkiye için test ve karantina zorunluluğunu kaldırıyor 

Aşılamaya hız kazandırmak isteyen ve aşı karşıtlığını sonlandırma çalışmaları yapan devletler, aşı olanlar için kolaylıklar sağlamaya devam ediyor. Her ülke tarafından verilmeye başlanan ve ülke değiştirmek adeta vize belgesi yerine geçen “aşı sertifikalarının” kapsamı genişletiliyor.  

Aşıların ya da sertifikaların Avrupa Birliği’nde geçerli olmasını isteyen ülkelerin başvurularını değerlendiren Avrupa Birliği Komisyonu, Kuzey Makedonya, Türkiye ve Ukrayna tarafından verilecek korovanirüs aşı sertifikalarına “denklik” verileceğini açıkladı.  



20 Ağustos’tan itibaren geçerli olacak 

Alınan kararın yarından (20 Ağustos) itibaren geçerli olacağını ve belirtilen 3 ülkenin vatandaşlarının, aşı olup sertifikasını alması halinde Avrupa Birliği ülkelerine giriş yapabileceği aktarıldı. Bu ülkelerden verilen aşı sertifikaları artık AB Dijital Covid-19 Sertifikası ile aynı koşulları taşıyacak ve AB üyesi olan tüm ülkelerde geçerli sayılacak. Böylelikle aşı olan kişilerin güvenli seyahat etmesi kolaylaşacak. Aşı sertifikaları Johson&Johnson, AstraZeneca, Moderna ve BioNTech/Pfizer aşısını yaptıranlar alabilecek. Bu kişiler ayrıca uygulanacak test ve kısıtlamalardan da muaf olacak. 

Yorumlar (0)