9 bin yıllık tarihiyle Çal Kısık Kanyonu’nda gizli tarih ortaya çıkıyor!

Denizli’ye yaklaşık 72 kilometrelik bir mesafede bulunan ve Çal ilçesinde yer alan Çal Kısık Kanyonu, ziyaretçilerine buram buram tarih koklatıyor. 9 bin yıllık tarihiyle büyülü bir alana sahip olan kanyon, yerli ye yabancı turistlere eşsiz bir manzara zevki sunuyor.

SEYAHAT 01.04.2021, 09:59 02.04.2021, 09:44
9 bin yıllık tarihiyle Çal Kısık Kanyonu’nda gizli tarih ortaya çıkıyor!

Denizli il merkezine yaklaşık 72 kilometre uzaklıkta bulunan ve Çal ilçesine ise 8 kilometrelik mesafede yer alan Çal Kısık Kanyonu, ziyaretçilerini büyülüyor. Ziyaretçilerini yeni yeni ağırlamaya başlayan kanyon, eşsiz doğasıyla yerli ve yabancı turist ziyaretçilerine tadına varılmaz bir manzara seyir zevki sunuyor. Bünyesinde 9 bin yıllık bir tarihi barındıran Çal Kısık Kanyonu’nda arkeolojik kazılar da hız kesmeden devam ediyor. Bizans ve Roma döneminden kalıntıları da bulunduran kanyonun, kazı çalışması olmayan kısmında geziler yapılabiliyor.

9 bin yıllık tarih, gün yüzüne çıkıyor

Çal Belediyesi’nin başlattığı turizme kazandırılma çalışmalarıyla beraber Çal Kısık Kanyonu, doğaseverlerin yaz-kış demeden her mevsim zevk çıkarabileceği bir alan olarak düzenleniyor. Dünyadaki nadir doğal güzellikler arasında bulunan kanyon, Büyük Menderes Nehri’ni de bünyesinde barındırırken, dokuz bin yıllık tarihi de yüzeye çıkarılıyor. Bölgede bulunan kaya mezarlarının Bizans ve Roma döneminden kalma olduğu belirlenirken, pandemi nedeniyle gelen kısıtlamaların yenilenmesiyle ziyaretçiler kanyonda eşsiz bir keyif çıkarmaya başladı.

Şırıl şırıl bir şelaleye sahip olan Çal Kısık Kanyonu, dik vadiler arasında bulunan eşsiz bir gizli hazine tadında. Kanyonun bulunduğu Çal ilçensin tarihi de çok eskilere dayanırken, Cumhuriyetin kurulmasında dahi öncülüğü olan bir ilçe olması dikkat çekiyor. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, kanyonda şu ana kadar 950 metrelik bir yürüyüş parkurunun yenilendiğini belirtti. Kanyonda ziyaretçilerin turizm ihtiyaçlarının da karşılanmasının planlandığını söyleyen Akcan, ‘Çal Turizm’inin gelişmesi adına çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Yorumlar (0)