8,5 saatlik zorlu tırmanışın ardından ulaştılar

Tunceli'de dağcılar, Ovacık ilçesinde yer alan Munzur Dağları'nın karla kaplı olan Gelincik Zirvesi'ne 8,5 saatte tırmandı.

SEYAHAT 17.01.2023, 23:41
8,5 saatlik zorlu tırmanışın ardından ulaştılar

Zirve Dağcılık Tunceli Temsilciliği koordinesinde buluşan sekiz dağcı, kış tırmanışları çerçevesinde etkinlik düzenledi.

Araçlarla Ovacık ilçesindeki Ada köyüne giden sekiz dağcı, burada gerekli tüm hazırlıklarını tamamladıktan sonra tırmanışa geçti.



Saatlerce süren tırmanışın ardından zirveye ulaştılar

Kar kalınlığının bir metreye ulaştığı parkurda yürüyen dağcılar, yaklaşık olarak 8,5 saat süren zorlu tırmanışın akabinde 2 bin 800 rakımlı zirveye ulaşmayı başardı.

Gelincik Zirvesi'nde bir müddet zaman geçiren dağcılar, sisle kaplanan doğal güzelliklerin arasında fotoğraf çekti.



"Çok keyifliydi"


Dağcılardan İskender Doğan, basın mensuplarına, gezi etkinlikleriyle Tunceli'nin tanıtımına katkı sağladıklarını ifade etti.

Kentin dört mevsim ayrı güzellikler sunduğunu dile getiren Doğan, "Bu bölge el değmemiş tabiatıyla her daim ilgi çekiyor. Arkadaşlarımızla birlikte haftanın belirli günlerinde planladığımız alanlara tırmanış gerçekleştiriyoruz. Bu kez rotamızı Munzur Dağları'nın 2 bin 800 rakımlı Gelincik Zirvesi’ne doğru çevirdik. Çok zorlu bir parkuru daha geride bırakıp amacımıza ulaştık. Yolculuğumuz bir hayli zordu fakat keyifli geçti." diye konuştu.



"Stresten uzaklaşıyorum"


Dağcı Hasan Yıldız, tabiat gezilerine iştirak ederek stresten uzaklaştığını aktardı.

Yıldız, doğayla bütünleşmenin kendisini çok rahatlattığını kaydederek, "Kentte senenin her döneminde dağlara geziler yapılabiliyor. Bu hususta da Munzur Dağları'nın gezilecek pek çok yeri ve tırmanılacak zirvesi var. Gezi süresince bol bol manzara fotoğrafı çektim." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)