6 bin nüfuslu ilçede tek boş yatak bile kalmadı: 200 bin kişi bekleniyor

Bartın'ın turistik ve tarihi ilçesi Amasra’da bulunan pansiyon ve oteller Kurban Bayramı öncesinde yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Kurban Bayramı öncesi ve bayram da dahil günübirlik tatilcilerle birlikte 200 bin turist beklediklerini ifade etti.

SEYAHAT 11.07.2021, 18:00 12.07.2021, 15:43
6 bin nüfuslu ilçede tek boş yatak bile kalmadı: 200 bin kişi bekleniyor

Amasra normalleşme sürecinde ziyaretçilerin akınına uğramaya başladı. Kurban Bayramı öncesi alınan rezervasyonlarla 5 bin yatak kapasiteli pansiyon ve otellerin yüzde 100'ü doldu.

200 bin kişi bekleniyor

Nüfusu 6 bin 600 olan Amasra’ya bayram tatilinde günübirlik tatilcilerle birlikte 200 bin kişinin gelmesi bekleniyor.

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır tüm konaklama tesislerinin tamamen dolduğunu dile getirerek, "İlçemiz her sene olduğu gibi bu sene de yoğun bir ziyaretçi trafiğine sahip olacak. An itibarıyla bayrama 1 hafta var fakat tüm konaklama tesislerimiz şimdiden yüzde 100 doluluk oranına ulaşmış durumda." sözlerini sarf etti. 

Çakır, "Yani boş yer kalmadı. Elbette yoğun ziyaretçi akını ilçemizin çevresindeki tüm köylerimizin ev pansiyonculuğu hususunda ivme kazanmasına sebep olacak.” diye konuştu. 

İnkum'a 30 bin kişi bekleniyor

Bartın'da 3 kilometre uzunluğunda sahil şeridiyle tek mavi bayraklı plajı olan ve özellikle günübirlik turistlerin tercih ettiği İnkum tatil beldesi de yoğun ilgi görüyor.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Halihazırda ve Kurban Bayramı tatili süresince Amasra ilçemize gelen konuklarımız muhakkak İnkum'a da uğruyor. An itibarıyla İnkum'da günlük 20-30 bin kişi bekliyoruz. Belediye olarak mavi bayraklı İnkum’da tüm önlemlerimizi aldık." dedi. 





Yorumlar (0)