5 katlı ilk apartman Avdalaz Kalesi, beyaz örtü altında dikkat çekiyor!

Afyonkarahisar’da bulunan Frig Vadisi içerisinde bulunan Avdalaz Kalesi, 3 bin yıllık tarihiyle görenleri şaşırtıyor. 5 katlı olan kale, bünyesinde barındırdığı birçok odasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

SEYAHAT 25.02.2021, 17:08 26.02.2021, 22:05
5 katlı ilk apartman Avdalaz Kalesi, beyaz örtü altında dikkat çekiyor!

Afyon-Eskişehir kara yolunun 36. kilometresinin kuzeybatısında yer alan Afyonkarahisar Frig Vadisi'nde doğal güzelliğiyle tarihin ilk apartmanı bulunuyor. Üç bin yıllık bir tarihe dayanan 5 katlı Avdalaz Kalesi, 30 metre yüksekliğindeki doğal mimari yapısıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Tarihi kale, Afyonkarahisar’a bağlı Ayazini köyünde bulunuyor

Yoğun kar yağışı sonrası havadan drone ile görüntülenen tarihi kale, eşsiz güzelliğiyle ziyaretçilerini bekliyor. Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya sınırlarında bulunan Frig Vadisi içerisinde bulunan Avdalaz Kalesi, Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Ayazini köyü kısmında bulunuyor. Özellikle yabancı turistlerden büyük ilgi gören kale, yapısıyla da dikkatleri üzerine çekiyor.

Kale, yaklaşık 30 metre yükseklikte bulunuyor

Yapısı Tüf kayaya oyularak yapılan, çok katlı ve odalı olarak sarnıçlı bir kaya kütlesinde bulunan kale, daha önceki yıllarda yerleşim yeri olarak kullanıldığı da biliniyor. Çok katlı ve odalı yapısıyla tarihin ilk apartmanlarından biri olarak tarif edilen Avdalaz Kalesi, Frigler döneminde kale olarak kullanılmış. Yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki yapıya, merdiven ile içinden de çıkılabiliyor.

Yorumlar (0)