4 ülkeden ortak karar: Rus turistlere kapılar kapandı!

Polonya, Estonya, Letonya ve Litvanya tarafından alınan ortak karar üzerine 19 Eylül tarihinden itibaren Rus vatandaşları için bu dört ülkeye vize işlemlerini durdurulacağı açıklandı.

SEYAHAT 09.09.2022, 11:20
4 ülkeden ortak karar: Rus turistlere kapılar kapandı!

Polonya ve Baltık devletleri, sınırlarını Rus turistlere kapatacağını açıkladı. 

Polonya, Estonya, Letonya ve Litvanya, Rus turistlere kapıları kapattı

Polonya, Estonya, Letonya ve Litvanya başbakanlarından gelen ortak açıklamada, Rusya Federasyonu vatandaşlarının bu ülkelere kabul edilmeyeceği vurgulandı. Söz konusu düzenlemenin bazı Rus vatandaşlarını kapsamayacağı aktarılırken, 19 Eylül'de yürürlüğe girecek olan düzenlemenin, mevcut rejime karşı Rusya'nın bağımsızlığı için mücadele eden Rus vatandaşları, bağımsız gazetecileri, diplomatları ve onların ailelerini kapsamayacağı bildirildi. Düzenleme gereğince Rusya Federasyonu vatandaşlarının 4 ülkeye kabul edilmeyecekleri ve bu 4 ülke topraklarından diğer AB ülkelerine transit olarak geçişlerine de izin verilmeyeceği açıklandı.

“Ukraynalılar işkence görüyor ve öldürülüyor”

Dört ülke tarafından yapılan ortak açıklamada, Ukrayna'daki Rus işgali ve bunun sonuçlarına dikkat çekilerek, "Ukraynalılar işkence görüyor ve öldürülüyor" sözlerine yer verildi.

AB'ye seyahat eden Rusya vatandaşlarının AB ülkeleri için de bir tehdit unsuru olduğu, Rusya vatandaşlarının 4'te 3'ünün Ukrayna'da yaşananlar ile ilgili Rusya yönetimini desteklediği bir dönemde Ukrayna'da yaşananlar göz önündeyken Rusya vatandaşlarının AB ülkelerinde özgürce seyahat edemeyeceklerine dikkat çekildi.

Yorumlar (0)