4 mevsimin bir numaralı seyahat rotası: Mardin

Yazı ve kışıyla her mevsim misafirlerine kucak açan Mardin, tarihi havasıyla ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor.

SEYAHAT 06.11.2022, 11:35 07.11.2022, 09:30
4 mevsimin bir numaralı seyahat rotası: Mardin

Yabancı ve yerli turistlerin öncelikli tercihi haline gelen Mardin, misafirlerini ağırlamayı sürdürüyor. İlkbahar ve sonbahar aylarında yoğun ilgi alan Mardin, kış döneminde de Güneydoğu ve Doğu’da en yoğun turist ağırlayan kentlerin başında geliyor. 2022 senesinin başından bu yana 500 bin turiste ev sahipliği yapan Mardin, soğuk mevsimlerde de turistlerin seyahat listesinde ilk sıralarda yer alamaya devam ediyor.

Turistler ağırlanıyor, hedef 12 ay boyunca bölgeyi canlı tutmak

Mardin'e ziyaretlerin 12 ay süresince aktif şekilde olmasını planladıklarını ifade eden Mardin Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı Arslan Paşaoğlu, "Buraya gelen kişiler çoğunlukla sonbahar ve ilkbahar dönemlerini seçiyor. Biz, gerçekleştireceğimiz festivaller ve kongreler ile bu durumu 12 aya kadar ulaştırmayı düşünüyoruz. 2022 senesinin ilk zamanlarından bu dönemlere gelene kadar 500 bin turiste ev sahipliği yaptık. Günü birlik şekilde buraya gelen ziyaretçi miktarı ise 2 milyona gelmiş halde. Kültür kenti olduğumuzdan ötürü çoğunlukla insanlar bir tarihi görmeye geliyor. Gerçekleştirilen etkinliklere birçok insan katılıyor. Bizim hedefimiz 12 ay süresince bu bölgeyi canlı bir şekilde tutabilmek ve turistlerin ziyaret etmesini sağlamak." dedi.

“Kış ayında rahatlıkla gezebiliyoruz”

Şehre ziyarete gelen Nuray Akmaz, “Mardin çok beğendik. Burada yer alan camileri ve kiliseleri dolaştık ve Mardin çarşısına, evlerine yeni geldik. Kasım döneminde birçok yer soğukken biz burada tişört ile dolaşabiliyoruz. Benim yaşadığım yer Bolu. Orası şu an fazlasıyla soğuk. Kış döneminde olmamıza kıyasla Mardin’de birçok turist var. Ben buranın bu kadar güzel bir kent olacağını düşünmüyordum. Burada çalışan esnaflar sıcak ve güler yüzlü insanlar. Bolu da bu zamanlarda bu kadar rahat bir şekilde dolaşamayız ancak Mardin gayet sıcak. Bolu’da güzel bir şehir ancak Mardin daha güzel kent diyebilirim." değerlendirmesinde bulundu.

"İnsanlarda iklimde burada çok sıcak"

Ovalarıyla ve dağlarıyla Mardin’in çok güzel olduğunu ifade eden ziyaretçilerden Mehmet Şentürk, "Allah, memleketimize ve milletimize zeval vermesin. Doğu kentlerimize gelen yatırımlar kadar batı şehirlerine de yatırımlar yapılmalı. Buraları gezince bizim 15 sene geriden geldiğimizi anladım. Midyat’ta daha önce film çekilmiş olan bölgeleri gezdik. Alışverişlerimizi yaptık. Daha sonra buradan Nusaybin’e geçiş yaptık ve manastıra ziyarette bulunduk. Tarihin dolu olduğu ve mis gibi kokular bulunan bir kentteyiz, kış mevsiminde burada kısa kollu kıyafetler ile dolaşmak mümkün. Bizim yaşadığımız yerde şu an soğuk etkili ve kar yağması için çok az bir zaman kaldı. Burada turizm hiçbir zaman eksik olmayacaktır çünkü Mardin gayet sıcak bir şehir. İnsanlarda iklimde burada fazlasıyla sıcak." ifadelerinde bulundu.

Yorumlar (0)