30 dönümlük bir alanda bulunan 2 bin yıllık kale, restore edilmeyi bekliyor!

Bursa’ya yaklaşık 114 kilometrelik bir mesafede bulunan ve Mustafakemalpaşa ilçesinde bulunan 2 bin yıllık kale, ormanlar içerisinde keşfedilmeyi bekliyor. Restore edilmesi beklenen kalenin, Bizanslılar döneminde yapıldığı düşünülüyor.

SEYAHAT 08.04.2021, 10:45 08.04.2021, 17:53
30 dönümlük bir alanda bulunan 2 bin yıllık kale, restore edilmeyi bekliyor!

Bursa il merkezine yaklaşık 114 kilometre uzaklıkta bulunan ve Mustafakemalpaşa ilçesi sınırlarında bulunan Kestelek köyündeki tarihi kale, ziyaretçileri mest ediyor. 2 bin yıldır orijinal bir şekilde ayakta duran ve Kestelek köyü bulunan tarihi kalenin Bizanslılar döneminde yapıldığı konusunda, kaleyi ziyaret eden seyyahların ortak bir görüşü bulunmakta. Köy halkı tarafından 2 bin yıldır ayakta duran kalenin, restore edilerek ziyarete açılması isteniyor.

Restore edilmesi isteniyor

Bursa’nın kış turizmi cennetlerinden Uludağ’da bulunan geçitleri savunmak amacıyla yapıldığı düşünülen kalenin, 30 dönümlük bir alana yayıldığı ölçümlere göre belirlendi. Tahmini olarak 2 bin yıl önce inşa edildiği düşünülen kalenin batı burcu ve surlarının restore edilmesi bekleniyor. Turizm açısından potansiyeli olduğu düşünülen kaleden, yükseklik potansiyeli de göz önüne alındığında uzak bölgeleri görebilmek de mümkün.

Bizanslılar zamanında yapıldığı tahmin ediliyor

Kalenin Bizanslılar zamanı yapıldığının düşünüldüğünü söyleyen Kestelek köyü muhtarı Kemal Doğru, kalenin onarılarak turizme açılması gerektiğini belirtti. Kalenin yapıldığı zamandan bu yana ayakta durduğunu belirten muhtar Doğru, konumunun da her yere hakim olduğunu söyledi. Restore edildikten sonra turizm açısından Bursa’ya katkı sağlayacağını ön gören muhtar Doğru, bölgeye turistin de gelebileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)