3 bin yıllık vadide, adeta somurtan bir kaya var!

Afyonkarahisar’da bulunan ve 3 bin yıllık tarihi olan Frig Vadisi’ndeki kaya, ziyaretçileri şaşırtıyor. Kayanın şekli, adeta somurtan bir insan yüzüne benziyor.

SEYAHAT 01.03.2021, 16:38
3 bin yıllık vadide, adeta somurtan bir kaya var!

Afyon il merkezine 121 kilometre uzaklıkta yer alan ve İhsaniye ilçesine de bağlantıları bulunan 3 bin yıllık Frig Vadisi, bünyesinde bulundurduklarıyla adeta büyülüyor. Afyonkarahisar-Kütahya ve Eskişehir il sınırları içerisinde bulunan büyülü vadi, ziyarete gelen yerli ve yabancı turistleri de mimari yapısı ve birçok gizemiyle büyülüyor.

İki katlı ve somurtan bir kaya

İhsaniye ilçesine bağlı Üçlerkayası köyünde yer alan vadide, insan yüzüne benzeyen ve adeta ‘somurtan’ bir kaya keşfedildi. Ziyaretçilerini çok şaşırtan bu kaya, 2 katlı eski bir yerleşim yeri olarak görenleri şoke ediyor. Halk arasında ‘somurtkan kaya’ olarak bilinen hayretler içerisinde bırakıyor. Köyün yüksek kesiminde yer alan iki kayanın arasındaki iki katlı olarak oyma yöntemi ile yapılan yerleşim yeri adeta somurtan bir insan yüzünü andırıyor. Sakarya Irmağı ile Büyük Menderes'in yukarı çığırları arasında kalan bir vadi olarak dikkat çeken Frig Vadisinde bulunan kayanın, oyma yöntemiyle geçmişten bugüne kaldığı düşünülüyor.

Gizemli kaya, ziyaretçileri şaşırtıyor

Köye adım atıldığında ilk olarak peri bacalarıyla karşılaşan ziyaretçiler, arka fonda kendilerini gözetleyen bir yüzün varlığını görüyorlar. Kimi ziyaretçiye göre öfkeli, kimisine göre gözetleyen, kimisine göre ise somurtan bir yüze sahip olan kaya; iki kaya arasında gizemli bir şekilde duruyor.

Yorumlar (0)