25 ay sonra bir ilk! Türk turist kafilesi Midilli’ye geçti

Yunanistan'ın Midilli Adası ile Balıkesir'in Ayvalık ilçesi arasında Covid-19 salgını sebebiyle 2 yıldır ara verilen feribot seferleri tekrar başladı.

SEYAHAT 12.04.2022, 16:35 13.04.2022, 09:45
25 ay sonra bir ilk! Türk turist kafilesi Midilli’ye geçti

Covid-19 salgını sebebiyle bir süre ara verilen Midilli-Ayvalık feribot seferleri tekrar başladı.

Midilli - Ayvalık seferleri başlıyor

35 kişilik Türk turist kafilesi ilçede, 25 ay sonra yeniden açılan Ayvalık Deniz Hudut Kapısı'nda işlemlerini gerçekleştirerek Midilli'ye geçti.

Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı da yolcular arasında yer alırken, gazetecilere açıklama yapan Kantarcı, feribot seferlerinin hem Midilli hem de hem ilçe için çok önemli olduğunu ifade etti.

Deniz hudut kapısının yeniden kapanmamasını dileyen Kantarcı, "Bu seferlerin devam edeceğini düşünüyorum ve hayırlı olmasını umuyorum" şeklinde konuştu.

“Önemli ve güzel bir başlangıç”

Ufuk Ova ise seferlerin, pandemi sürecinden sonra önemli ve güzel bir başlangıç olduğunu ifade etti. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin de geçmişten beri Midilli ile Ayvalık arasında yoğun ekonomik ilişkilerin yaşandığını dile getirdi.

Perşembe günü Midilli’den turistler geliyor

Seferlerle ilgili turizm sezonundan beklentilerini ifade eden Ergin, şunları söyledi:

"Midilli Adası'ndan gelecek olan turistlerin Ayvalık ekonomisi ve esnafına çok ciddi katkıları vardı. Maalesef ki Ayvalık olarak, 25 aydır bu ekonomik hareketlilikten yararlanamadık. Ayvalık'tan Midilli'ye ilk seferler başladı. Tabii asıl beklentimiz 14 Nisan günü Midilli Adası'ndan Ayvalık’a gelecek turistlerdir. İki devlet arasındaki ilişkilerinde çok ciddi bir bağ oluşmasına vesile oluyor. Bu sebeple de deniz sınır kapımızın açılması son derece bizi mutlu etti."

Kapıda vize uygulaması

İki ülke arasında yapılan anlaşmalar kapsamında yurt dışına seyahat eden iki ülke vatandaşları, belirli gün sayısına kadar isteyecekleri turist vizeleri için kapıda vizeye başvuru yapabiliyor. Yunanistan adalarına gitmek isteyen Türk vatandaşları da bu opsiyonu tercih ediyor. Yunan adaları seyahati için Yunanistan kapı vizesine ilişkin gereken günlük vize ücreti, her sene Mayıs ayında açıklanmaktadır. 

2021 yılında Yunanistan kapıda vize ücreti 55 Euro iken, 2022 yılında bu ücretin 80 Euro olacağı tahmin edilmektedir.

Yorumlar (0)