2 bin 400 yıllık tarihiyle Leleg Yolu, ziyaretçilerini ağırlıyor

Turizm cennetlerinden Bodrum’da 2 bin 400 yıllık bir tarihe sahip olan Leleg Yolu, turizm için yeni bir heyecan alanı oldu. Tarihte Pedasa Antik Kenti'nin önemi ticaret geçitlerinden olan Leleg Yolu, TÜRSAB’ın çalışmalarıyla hızla ziyaretçilerin ilgisini çekeceği noktalarından biri haline getirilecek.

SEYAHAT 02.04.2021, 14:54 02.04.2021, 17:56
2 bin 400 yıllık tarihiyle Leleg Yolu, ziyaretçilerini ağırlıyor

Muğla il merkezine 112 kilometre uzaklıkta bulunan ve Bodrum’a yaklaşık 3 kilometrelik bir mesafede yer alan Leleg Yolu, turizme kazandırılmak için hazırlanıyor. Neredeyse 2 bin 400 yıllık bir tarihe sahip olan ve Konacık’ta bulunan Pedasa Antik Kenti’nin önemli ticaret geçitlerinden olan Leleg Yolu için tanıtım çalışmalarına başlandı. Turizm acenteleri ile beraber Leleg Yolu’nun bilinirliğinin artması için, doğa ve alternatif turizm faaliyetlerine yolun da eklenmesi hedefleniyor.

Acenteler yeni rotalar keşfediyor

Bu kapsamda Türkiye Seyahat Acenteları Birliği yani TÜRSAB tarafından çalışmalarla beraber doğayla iç içe yürüyüşün mümkün olduğu alana, yerli ve yabancı turistlerin akın etmeleri sağlanacak. TÜRSAB Gençlik, Doğa ve Alternatif Turizm İhtisas Başkanı Mustafa Demir, Bodrum’da bulunan sor ve doğa üzerine varlıkların tanıtılması için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Bu kapsamda geçtiğimiz ay bir tanıtım filmi hazırladıklarını belirten Demir, Bodrum’da doğa turizmi yapmak isteyen acentelerin de yürüyüşler yapmaya başladığını ye yeni rotalar keşfettiklerini belirtti. Bu kapsamda bir tanıtım faaliyetinin de 5 – 8 Nisan tarihlerinde yapacaklarını söyleyen Demir, yeni keşifler yapmak isteyen acenteleri davet edeceklerini belirtti.

2015 yılında proje tasarlanmıştı

Bu girişimlerle beraber ilginin artmaya başladığı doğaya insanların daha da ilgi göstereceklerini belirten Demir, rotayı tanıtmak adına girişimler yapacaklarını belirtti. Demir ayrıca, 10 Nisan’da da kokartlı rehberler için tanıtım yapacaklarını söyledi. Leleg Yolu’nun bir günde tamamlanamayacağını söyleyen rehberler ise, Bodrum’un kültürel ve tarihi yanının da tanıtılması gerektiğini vurguluyorlar. Salgın nedeniyle doğa yürüyüşlerine rağbetin arttığını belirten rehberler, vatandaşların kişisel ve özel turlara yöneldiğini belirtti. Leleg Yolu’nun bir bölümü ise Off-Road bisiklet yolu olarak kullanılıyor. 2015 yılında ise “Alternatif Turizm Altyapısı Mali Destek Programı" kapsamında "Bodrum Leleg Yolu Projesi" yapılmıştı. Bu bağlamda tarihi alanda düzenlemeler yapılması için girişimlerde bulunulmuştu.

Yorumlar (0)