18 yaşından küçüklere otobüs ve uçak bileti satışı yasaklandı 

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre 18 yaşından küçüklere otobüs ve uçak bileti satışı yasaklandı. 

SEYAHAT 07.09.2021, 10:26
18 yaşından küçüklere otobüs ve uçak bileti satışı yasaklandı 

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre kurumun ya da ailesinin dışında yurtlardan ya da evden kaçan, herhangi bir şekilde kaybolan çocuk ve gençlerin başlarına bir şey gelmesini engellemek, şehir dışından çıkışlarını kısıtlamak ve ileride yaşamlarını olumsuz etkileyecek olayların oluşmasının önüne geçmek amacıyla yeni bir düzenleme getirildi. 

Buna göre hava yolları acenteleri ve şehirlerarası otobüs terminallerinde 18 yaş altındaki çocuk ve gençlere yönelik bilet satışı durduruldu. 



18 yaşından küçüklerin seyahati tutanak altına alınacak 

Yeni düzenlemeye göre 18 yaşından küçüklerin seyahatlerinde yanlarında vasi, kanuni temsilci ya da veli bulunmadan yalnız başlarına bilet talep etmeleri halinde çocuğun/gencin velisi ile iletişime geçilecek ve bu seyahatten haberlerinin olup olmadığı bilgisi alınacak. Bu durum, tutanak ile yazılı olarak ilgili makamlara beyan edilecek. 

18 yaşından küçüklerin tek başına bilet talep etmeleri fakat velilerinin/vasilerinin durumdan haberdar olmaması durumunda ise kolluk kuvvetleri bilgilendirilecek. 



Şehir dışında öğrenci olanlara esneklik tanınacak 

Gitmek istediği ilde öğrenci olduğunu öğrenci belgesi ve öğrenci kartıyla ispatlayan 18 yaşından küçük kişiler ise bilet satın alabilecek. 

Yorumlar (0)