18 yaş altı, velisiz uçabilecek!

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, yeni düzenleme ile uçakla seyahatlerde 18 yaş altı yolcuların veli/vasi ile beraber seyahat etme zorunluluğunun ortadan kalktığını duyurdu.

SEYAHAT 10.07.2020, 13:16
18 yaş altı, velisiz uçabilecek!

THY (Türk Hava Yolları) Genel Müdürü Bilal Ekşi, 18 yaşın altındaki gençlere uçak yolculuğunda veli veya vasi ile beraber seyahat etme zorunluluğunun yapılan yeni düzenleme ile ortadan kalktığını açıkladı.

Twitter'dan açıklama yapan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Türkiye'deki 18 yaş altı gençlere güzel bir haberi olduğunu ifade ederek Twitter mesajına başladı.

18 yaş altı gençlerin artık uçakla seyahatlerinde veli/vasi ile birlikte yolculuk yapma zorunluluğunun bulunmadığını belirten Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Ver elini memleket! Ver elini tatil!" dedi ve "Ama lütfen maskeniz ile beraber yolculuk yapınız." diye seslendi.

Pegasus Hava Yolları'ndan da 18 yaş altı yolcuların veli/vasi ile birlikte seyahat etme zorunluluğunun kaldırıldığına dair açıklama geldi.

Yurt içine seyahat edecek 18 yaş altı yolcuların yanlarında veli veya vasisi olması şartının kaldırıldığını vurgulayan Pegasus Hava Yolları, yanında velisi veya vasisi olmayan 18 yaş altı misafirlerin, seyahat izin belgesi almasına gerek olmadan uçuşlara kabul edileceğini bildirdi.

Yorumlar (0)