15 günde 225 bin Rus turist geldi!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında turizm sektöründe ciddi önlemler alan Türkiye'ye Eylül ayının ilk 15 gününde yaklaşık 225 bin Rus turist geldi. 

SEYAHAT 16.09.2020, 10:31
15 günde 225 bin Rus turist geldi!

Türkiye'de turizm sektörü, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinin ardından iyileşmeye başladı. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine titizlikle riayet eden turizmciler, ulaşılan sonuçtan oldukça memnun. 

Gözde turizm merkezi Antalya'ya gelen turistler, alınan tedbirler sayesinde rahat bir şekilde tatil yapabilme imkânına sahip oldular.

Böylece Türkiye, seyahat rotası olarak diğer ülkelerin önüne geçmeyi başardı. 

Alınan önlemlerin yanı sıra Yunanistan'ın yeni tip koronavirüs (Covid-19) mücadelede başarısızlığa uğraması da Türkiye'nin tercih edilen bir ülke olmasını sağladı.

Bazı Avrupa ülkeleri, Yunanistan'a seyahat edilmesini zorlaştırdı. Böylece Türkiye'ye tatil için gelen kişi sayısı da artmaya başladı. 

Konuya ilişkin açıklama POYD'nin (Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği) başkanlığını yürüten Ülkay Atmaca'dan geldi.

1 Haziran günü Antalya'da normalleşmenin başlamasıyla beraber tesislerin açıldığını hatırlatan Atmaca, Temmuz ayında da Kurban Bayramı tatili ile sektörün hareketlilik kazandığını söyledi. 

"15 Eylül'e kadar 225 bin Rus geldi"

Fraport-TAV Antalya Havalimanı'nın eş genel müdürleri olan Bilgihan Yılmaz ve Deniz Varol'dan da konuya ilişkin açıklamalar geldi. 

Deniz Varol, Ukrayna ile Rusya'dan önemli derecede talep geldiğini kaydederek, Antalya'ya Ağustos ayının tamamında 225 bin Rus turistin geldiğini söyledi.

Eylül ayının ilk 15 gününde aynı sayıya ulaşıldığını kaydeden Varol, bu sayının ay sonunda 500 bin kişiye ulaşabileceğini ifade etti. 

Varol, söz konusu turistlerin neredeyse yarısının Rusya'dan geldiğine dikkat çekerek, Ukrayna ve Rusya'dan önemli bir talep geldiğini belirtti. 

"Rusya'nın charter uçuşlara başlaması iyi oldu"

Ülkay Atmaca, Rusya'nın Ağustos ayında charter uçuşlara başlamasının turizm sektörü üzerinde olumlu bir etki yarattığına dikkat çekerek, Türkiye'nin bu süreçte en fazla Rusya'dan turist aldığını kaydetti. 

"Sezon kış mevsimine kadar uzayabilir"

Eylül rezervasyonlarının Rus pazarı bakımından iyi olduğunu belirten Atmaca, bu sene sezonun Aralık ayına kadar uzayabileceğini ifade etti.

Rezervasyonların umut veren bir tablo çizdiğini aktaran Atmaca, Antalya'da bulunan tesislerin önemli bir kısmının açıldığını ve Eylül ayının harika geçtiğini söyledi. Atmaca, Ekim ayının da bu açıdan iyi olacağını belirtti. 

"Antalya'da sunulan paketler cezbedici"

Bilgihan Yılmaz, Rusların 2020 senesinin sonunda Antalya trafiğinin yüzde 50'sini oluşturabileceğini aktararak, bu oranın önceki senelerde yüzde 35'lerde olduğunu kaydetti.

Rusya'nın uçuş izni verdiği ülkelerin sayısının az olduğunu belirten Yılmaz, Antalya'da bütün turistlere oldukça cezbedici paketler sunulduğunu ifade etti.

Yılmaz, söz konusu paketlerin kalitesinin de çok fazla olduğunu kaydederek, Rus trafiğinin bir süre daha devam etmesini beklediklerini söyledi.

Yorumlar (0)