12 bin yıllık geçmişiyle Hasankeyf, yeni haliyle turist ağırlamaya başladı!

Batman’a yaklaşık 36 kilometrelik bir mesafede bulunan ve yaklaşık 12 bin yıllık bir geçmişe sahip Hasankeyf, yenilenen yüzüyle ziyaretçilerini ağırlıyor. İlçedeki birçok esnaf kepenklerini açarken, yerli turistlerin yanında yabanı turistler de ziyaret etmeye başladı.

SEYAHAT 26.03.2021, 11:43 26.03.2021, 18:01
12 bin yıllık geçmişiyle Hasankeyf, yeni haliyle turist ağırlamaya başladı!

Batman il merkezine yaklaşık 36 kilometre uzaklıkta bulunan Hasankeyf, 12 bin yıllık tarihiyle yıllardır yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret ediliyor. Her yıl yüz binlerce turistin akın ettiği ilçe, bir süredir yenilenme çalışması içerisindeydi. Şimdi ise yenilenen yüzüyle ziyaretçi ağırlayan Hasankeyf, havaların ısınması ve kısıtlamaların kalkmasıyla beraber ziyaretlere açıldı. İlçede bulunan esnaf da yavaş yavaş yeniden kepenklerini açarken, yerli turistlerin yanında yabancı turistler de ziyarete başladı.

Ziyaretçiler özellikle hafta sonu akın ediyor

Koronavirüs salgını nedeniyle yasakların hafiflemesiyle beraber rahat bir nefes alıp tarih koklamak isteyen herkesi Hasankeyf’e davet eden Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, şehrin hareketlenmeye başladığını belirtti. 12 bin yılık tarihi geçmişe sahip olan Hasankeyf’in geçmişte bir çok medeniyete ev olduğunu belirten Öztürk, özellikle liman bölgesi ile ihtiyaçların giderildiği tesislerin yoğun olduğunu belirtti. Zeynel Bey Türbesi’nde ise ciddi bir hareketlilik gözlemlediklerini belirten Öztürk, hafta sonu daha çok yoğunluk olduğunu ve ziyaretlerin ilçeyi hareketlendirdiğini söyledi.


Hasankeyf’te yeni gelişmeler yaşanıyor

Şahap Vadisi’nin kale bölgesinde yenilenme çalışması yapılacağını belirten Şenol Öztürk, hayata geçirilecek yeni projeler olacağını belirtti. Ayrıca tekne turların başlayacağını söyleyen Öztürk, müzenin de açılacağını ve büyük sarayın da restorasyona başlanacağını belirtti. Hasankeyf için en önemli gelişmeyi açıklayan Öztürk, su altında kalan tarihi eserlerin taşınmış olduğu yeni alan için de çevre düzenlenmesi yapılacağını söyledi. Bu gelişmelerle beraber Öztürk, Hasankeyf’te yepyeni bir dönüşüm olacağını söyledi.

Yorumlar (0)