1 Euro'ya ev sahibi olmanız mümkün! İşte ayrıntılar

Birçok kişinin büyük şehirlere göç etmesi sebebiyle kasabalar, turist çekmek için yeni kampanyalar düzenliyor. İtalya'nın Bivona kasabası, söz konusu kampanyaların düzenlendiği yerlerden yalnızca biri. İtalyan kasabasında evlerin 1 eurodan satışa sunulması dikkat çekiyor.

SEYAHAT 04.12.2019, 14:07
1 Euro'ya ev sahibi olmanız mümkün! İşte ayrıntılar

Güzel bir İtalyan köyünde eski bir villada yaşamayı hayal edenlere iyi haber geldi. Bu hayale sahip olanlar, yalnızca 1 Euro'ya (6,3 lira) ev satın alabilir. 

İtalya'nın 3 bin 800 nüfusa sahip Bivona kasabasında evler sadece 1 euroya satılıyor.

Projeye yoğun ilgi var

Bölgeye turist kazandırabilmek ve canlandırmak için gerçekleştirilen projeye, CNN International'da yer verildi. Bunun üzerine projeye yoğun ilgi gösterildiği bildirildi. 

Kasabanın altın çağına döndürülmesi hedefleniyor

Bivona belediyesinin CNN'e yaptığı açıklamada, "1 Euro'ya ev" projesi ile kasabanın 16. yüzyıldaki gibi altın çağına döndürülmesi hedefleniyor.  Metruk binaların satışı da tadilat taahhüdü karşılığında yapılıyor. 

Fakat 1 Euro'ya bu güzel kasabada ev satın almanın koşulları var. İşte o koşullar...

İlk olarak bu evi almak için 2 bin 500 euro (yaklaşık 15 bin TL) depozito yatırılması gerekiyor. Yeni ev sahiplerinden 3 ay içinde tadilata yönelik projelerini sunmaları ve 3 sene içinde tamamlamaları talep ediliyor.

Bu koşullar sağlanırsa Bivona'da ev sahibi olunabiliyor. 

Yorumlar (0)