Zehir deyip geçmeyin! Arı zehri, ciltte yaşlanmayı geciktiriyor 

Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, doğal yağlar ile arı sütü ve zehrinin katıksız formüllerinin cilt bariyerini temizlediğini ve canlı görünüm elde edilerek yaşlanmayı geciktirdiğini açıkladı. 

SAĞLIK 13.07.2021, 14:48 14.07.2021, 08:44
Zehir deyip geçmeyin! Arı zehri, ciltte yaşlanmayı geciktiriyor 

Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, Güvenilir Ürün Platformu tarafından düzenlenen soru-cevap etkinliğine katıldı. Ekinlik sırasında özellikle arı sütü ve arı zehrinin üzerinde duran Samancı, şunları dile getirdi: “Arı zehri, işçi arıların kendilerini savunmak amacıyla ürettiği ve içeriğinde yüksek oranda biyoaktif peptid, noradrenalin, histamin ve dopamin maddeleri bulunan bir salgıdır. Her işçi arı ömrü boyunca 0,3 mg arı zehri üretir. Bu zehir, yüzyıllardır kullanılmaktadır. Günümüzde özel yöntemlerle toplanan salgı, nörolojik hastalıklara, kas-iskelet hastalıklarına ve cilt hastalıklarına karşı faydalıdır. Özellikle son dönemlerde propolis açısından zengin olması sebebiyle yaşlanma karşıtı olarak kullanılır. Pek çok cilt bakım ürününün içeriğinde bu maddeyi görmek mümkündür.” 



Arı zehri, cilt bariyerini onarıyor 

Samancı: “Kozmetik ürünlerinin yanlış kullanımı, doğal yaşlanma süreci ve zararlı ultraviyole ışınlarını emen cildin hasar gören bariyeri arı zehri ile onarılabiliyor. Doğal yağlar, arı zehri ve arı sütü katkısız formüller içerir. Bu sebeple cilt temizliği için, canlı bir görünüm için ve cildi sıkılaştırmak için bu ürün kullanılabilir.” 



 “Arı zehri, kas ve kemik sistemi hastalıklarına karşı etkili” 

Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Zekayi Kutlubay da arı zehrinin mucizelerinden bahseden bir doktor. Kutlubay: “Arı zehri kas ve kemik sistemi hastalıklarına karşı oldukça etkili. Ayrıca sinir sistemi ve nörolojik hastalıkların tedavisinde de etkiye sahip. Bu zehir, doğal toksin görevi görüyor. Zehrin içerisinde özel bileşenler var. Atopik ciltler, akne, zona ve sedef gibi hastalıklara karşı arı zehrinin olumlu etkilerinin olduğunu biliyoruz. Ayrıca yeterli ve düzenli kullanımda anti aging denilen yaşlanma karşıtı olduğu ve elastin ile kolajen dengesinin korunmasına yardımcı olduğu da ortaya çıkan diğer etkileri arasında. Hücre yenileyerek cildi destekleyen arı zehri, her sektörde kullanılabilir.” 

Yorumlar (0)