Yoğun bakım hastası adamdan aşı çağrısı

Kocaeli’de yoğun bakımda zorlu bir tedavi süreciyle karşı karşıya kalan 40 yaşındaki adam, aşı olmayarak kendisinin ihmalkar davrandığını söyleyerek herkese aşı olma çağrısı yaptı.

SAĞLIK 18.09.2021, 17:32
Yoğun bakım hastası adamdan aşı çağrısı

Kocaeli’de koronavirüse yakalanan 40 yaşındaki mali müşavir Fevzi Yıldırım, 5 günün ardından durumun ağırlaşmasının ardından Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

17 gün süresince hastanede kalan Yıldırım’ın tedavisi 8 gündür yoğun bakım ünitesinde sürüyor.

“Bugün yarın giderim deyip erteledim”

Mart ayından beri aşı olmayı ertelediğini söyleyen Yıldırım, aşılanan eşinin hastalığı ayakta geçirdiğini söyledi.

Aşı olmadığından pişmanlık duyduğunu söyleyen Yıldırım, “Aşı takvimine göre normalde aşı mart ayında çıktı. Bugün yarın giderim deyip erteledim. Ardından eşim temmuzda ilk doz aşısını oldu, ben olmadım. Eşim ağustos ayının sonunda koronavirüs oldu ayakta geçirdi. Ben eşimden kaptım muhtemelen fakat belirtilerini 6 günün ardından gördüm. Önce terleme belirtisini yaşadım. Sağlık kuruluşuna gelmeyi de 4-5 gün geciktirmiş oldum. Bu dönemde hastalık ilerleyerek ciğerlerime inmiş. Durumum da ağırlaştı.” şeklinde konuştu.

“Bir saniye bile geçirmeden aşınızı olun”

Yıldırım, aşı olmayan vatandaşlara seslenerek, “Aşı olmamanın pişmanlığını duyuyorum. Buradan herkese ısrarla seslenmek istiyorum. Aşınızı olarak sevdiklerinizi ve kendinizi koruyun. İnsan nefes almanın nasıl büyük bir öneminin olduğunu daha iyi anlıyor. Dünya kadar malınız olsun önemi yok. Nefesinizi sağlıklı bir şekilde alabilmek öylesine mühimmiş ki bunun kıymetini ben bir defa daha anladım. Tavsiyem insanlara, muhakkak aşı olsunlar ve belirtileri gördüklerinde derhal sağlık kuruluşuna müracaat etsinler. Benim yaptığım hatayı yapmasınlar. Yalnızca ihmalkarlık oldu benimkisi. En kısa zamanda, bir saniye bile geçirmeksizin aşınızı olun.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)