Yetkililer uyardı: "Telefona gelen o mesaja dikkat!"

Dünya genelinde koronavirüs kapsamında aşı çalışmaları devam ederken, vatandaşlara "Aşı sıranız geldi" şeklinde mesajlar gönderen ve bu süreçten faydalanmaya çalışan dolandırıcıların olduğu belirtildi.

SAĞLIK 04.03.2021, 16:06 05.03.2021, 16:52
Yetkililer uyardı: "Telefona gelen o mesaja dikkat!"

2019'un Aralık ayında Çin'de başlayan ve daha sonra tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs kapsamında aşı çalışmaları, dünya genelinde son sürat devam ediyor.

Aşı sıranız geldi, sizi ön sıraya alabiliriz

Ülkemizde de aşılama süreci devam ederken, Doktor Öğretim Üyesi Mikrobiyolog İpek Ada Alver, vatandaşlara ciddi bir uyarıda bulundu.

Aşılama takvimi ve aşılanan kişilerin sayısıyla ilgili gerekli bilgilerin Sağlık Bakanlığı'nın web sitesinde yer aldığına dikkat çeken Alver vatandaşların, başka kaynaklara itibar etmemesi gerektiğini belirtti. Son günlerde vatandaşların telefon numaralarına "aşı sıranız geldi", "aşı takviminde sizi ön sıraya alabiliriz" şeklinde mesajların atıldığını açıkladı. Kısa mesajla bu tarz mesajlar atan kişi veya kişilere dikkat edilmesi gerektiğini vurgu yapan Alver, sosyal medya ve haberleşme uygulamaları yoluyla gönderilen linklere de tıklanmaması konusunda vatandaşları uyardı.

Aşı için farklı kaynaklara yönelmeyin

İpek Alver, koronavirüs aşısı ile ilgili bütün bilgi, takvim ve detayların Sağlık Bakanlığı'nın sitesinden elde edilebileceğini aktardı. Ayrıca aşı randevularının yalnızca e-nabız, MHRS ve 182 Randevu sisteminden yapıldığını, bu yüzden kaynağı belli olmayan mesajlara, maillere ve linklere dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Hemen emniyete ve SABİM hattına şikayet edin

Türkiye'ye yasadışı yollar aracılığıyla sahte ilaç ve aşı sokulduğunu söyleyen İpek Alver, bu dolandırıcılara karşı herhangi bir kaygıya kapılmadan bilinçli bir şekilde hareket edilmesini ve böyle bir durumla karşılaşıldığında hemen 184 SABİM hattı ya da emniyete şikayette bulunmalarını tavsiye etti.

Yorumlar (0)