Yerli aşıda umutlandıran gelişme: Faz 2 çalışmasında başarılar elde edildi 

Erciyes Üniversitesi Rektörü Çalış, yerli aşıda Faz-2 çalışmalarının başarılı şekilde sona erdiğini ve gururlandırılacak başarılar elde edildiğini aktardı. 

SAĞLIK 19.05.2021, 17:01
Yerli aşıda umutlandıran gelişme: Faz 2 çalışmasında başarılar elde edildi 

Yerli aşı çalışmalarının en önemli adımı Erciyes Üniversitesi’ndeki merkezde gerçekleştiriliyor. Erciyes Üniversitesi Rektörü Mustafa Çalış bata olmak üzere TUSEB yetkilileri ve Sağlık Bakanlığı personellerinin yakından takip ettiği çalışmalarda Faz-2 aşaması bugün tamamlandı.

Mustafa Çalış, Faz-2 aşaması hakkında şu bilgilendirmeleri yaptı: “Yerli aşı geliştirme sürecinde Faz-2 çalışmalarını tamamladık. Şükürler olsun ki oldukça başarılı sonuçlar elde ettik. Çalışmalarımızda belirttiğimiz takvimde ilerliyoruz. Sağlık Bakanlığı’na raporlarımızı gönderdik. TUSEB ve Sağlık Bakanlığı desteği ile yürüttüğümüz yerli aşı geliştirme çalışmalarında Faz-3 aşamasına geçtik. İnşallah bu aşamayı da kısa sürede tamamlayıp aşımızı kullanmaya başlayacağız.”



Beklenenin üzerinde sonuçlar alındı

Çalış: “Faz-2 aşaması oldukça önemliydi. Bu aşamada beklentilerimizin üzerinde sonuçlar aldık. Aldığımız başarılı sonuçlar bizi hem mutlu etti hem de çok gururlandırdı. Faz-1 çalışmaları yan etkiler üzerineydi. O kısımda ciddi yan etkilerle karşılaşmadık. Faz-2 de ekstra etkiler ile ilgiliydi. Bu aşamada da olumsuzluklarla karşılaşmadık.”

Faz-3 aşaması “hastaneye yatış” ile ilgili

“Faz-3 aşamasına geçtik. Bu aşamada aşının dozlamaları, aşı olanların hastaneye yatış oranı ve hastalığı kapma oranına bakılacak. Bu aşama son aşama ve oldukça önemli. Faz-3 aşamasının başarılı şekilde tamamlanması halinde aşının kullanımına geçilebilecek.” 

Yorumlar (0)