Yerli aşıda dikkat çeken sonuç

Yerli COVID-19 aşısının uygulandığı 5 sağlık merkezinden biri olan Kayseri Şehir Hastanesi’nde aşının vurulduğu 10 kişide, şu ana dek herhangi bir yan etki görülmedi.

SAĞLIK 28.08.2021, 20:48 30.08.2021, 09:46
Yerli aşıda dikkat çeken sonuç

Yerli COVID-19 (yeni tip koronavirüs) aşısı TURKOVAC, Faz-3 çalışmaları çerçevesinde Kayseri Şehir Hastanesi’nde gönüllülere uygulanıyor.

Dr. Berna Bozbay, 650 kişinin gönüllü olmak için başvuruda bulunduğunu söyleyerek, “Halkımızın ilgisi gayet iyi fakat bilgilendirmeler doğrultusunda daha da artacağı kanaatindeyim. Şimdiye kadar aşı vurulan hiç kimsede negatif bir durum oluşmadı.” dedi.

“Aşının yapıldığı kimselerde olumsuz bir durum olmadı”

Bozbay, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “650 kişi başvuru yaptı. Bu sayının ilerleyen günlerde artacağını bekliyoruz. Şu ana dek yan etkiyle karşılaşmadık. Aşı uygulamadığımız kişiler 24 saatlik aralıklarla aranıyorlar. Herkesi aşı randevusu almaya davet ediyoruz. Aşısız gençler, hastalığı çok ağır geçiriyorlar. İnsanımız sosyal medyadaki asılsız paylaşımlardan çok etkileniyorlar. Hastalığa yakalandıklarında ise aşı yaptırmadıklarına pişman oluyorlar. Elimizdeki tek silah aşı." sözlerini sarf etti.

“Hiçbir sıkıntım yok"

Aşı gönüllüsü Hakan Öz ise “Aşının kesinlikle faydası var. Hastalığa yakalansalar bile hafif geçiriyorlar. An itibarıyla bende herhangi bir şey yok." dedi. 

Yorumlar (0)