Yeni özellik eklendi: Vatandaşlar istediği koronavirüs aşısını yaptırabiliyor

Sağlık Bakanlığı'nın 'e-Nabız' sistemi üzerinden aşı durumunu sorgulayan yurttaşlar, daha sonra talep ettikleri COVID-19 aşısını seçerek MHRS sistemi üzerinden randevu oluşturabiliyor.

SAĞLIK 31.03.2021, 19:45 31.03.2021, 20:00
Yeni özellik eklendi: Vatandaşlar istediği koronavirüs aşısını yaptırabiliyor

Ülkemizde COVID-19 salgınına karşı aşılama faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor. Uygulanan toplam aşı sayısı 16 milyonu aştı.

Konu ile ilgili dün Meclis'te açıklama gerçekleştiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Aşı sırası gelen vatandaşlar, 'Ben BioNTech aşısı yaptırmak istemiyorum.' dediğinde, Sinovac aşısını tercih edebilecek. Bu anlamda, sırası gelen vatandaşın yaptırmama hakkı olacak." ifadelerini kullanması üzerine, e-Nabız'a ilgi bir hayli arttı.

Koronavirüs aşı durumu nasıl sorgulanır?

Aşı durumu 'e-Nabız' sistemi üzerinden ya da kısa mesaj (SMS) yolu ile öğrenilebiliyor. Kısa mesaj yolu ile öğrenmek isteyen yurttaşlar, 'ASI' yazıp, TC kimlik numarası ve kimlik seri numarasının son 4 hanesini aralarında birer boşluk bırakarak '2023’e yazıp gönderebilir.

Koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır?

e-Nabız'da aşı yapılacak olan grupta yer alan yurttaşlar, MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) üzerinden diledikleri hastanede tarih ve saat seçerek randevu alabiliyor. Randevu alma aşamasında BioNTech ya da Sinovac aşısı tercih edilebiliyor. 

2,8 milyon doz BioNTech aşısı ülkemizde

Son sevkiyatlarla birlikte toplam 2,8 milyon doza varan BioNTech aşısı, özel şartlara sahip depolara yerleştirildi.

Önümüzdeki ay 4,5 milyon doz...

Analiz faaliyetlerinin ardından uygulanmaya başlanacak olan aşı, nisan ayında 4,5 milyon doza ulaşacak. Öte yandan, 30 milyon doz için şirket ile opsiyonlu bir anlaşmaya varıldı. 

Yorumlar (0)