Yeni Kovid-19 İngiltere mutasyonu için önemli uyarı! Maskeden bulaşabilir

SAĞLIK 01.02.2021, 12:16 02.02.2021, 09:07 Hanife
Yeni Kovid-19 İngiltere mutasyonu için önemli uyarı! Maskeden bulaşabilir

İtalya’dan Covid-19 mücadele gücünün başkanı doktor Bartoletti’ye göre, Kovid-19’un İngiltere mutasyonunun, insanların kendisini korumak için aldığı önlemlere adapte olduğunu belirterek, virüsün maskelerden bile bulaşabileceğini söyledi.

Çin'de başlayan ve yine Çin’de mutasyona uğrayarak SARS benzeri yeni tip koronavirüse dönüşen  salgında virüsün yine mutasyona uğradığı ortaya çıkmıştı. SARS benzeri Kovid-19’un aşısı bulunmuş ancak İngiltere’de çıkan yeni mutasyon virüs için çalışmaları devam ediyor. 
Birçok farklı mutasyonu bulunan Covid-19'a dair yeni bir iddia geldi.

İtalya'da görülen Covid-19'un İngiltere mutasyonuna ilişkin önemli açıklamalar da bulunan Covid-19'la mücadele gücünün başkanı Pier Luigi Bartoletti, Covid-19'un B117 mutasyonunun cerrahi maskelerden bile bulaşabileceğini öne sürdü.

Doktor Bartoletti, yeterince havalandırılmayan bir kapalı ortamda maskeniz olsa dahi uzun süre bulunulmanız durumunda İngiltere Covid-19 mutasyonun, cerrahi maskeleri aşma potansiyeline sahip olduğu konusunda uyardı. Ancak, FFP2 veya FFP3 tipi maskeler kullanıldığında bu riskin olmadığının da altını çizdi. 



“korumak için aldığımız önlemlere adapte oluyor”

Bartoletti öne sürdüğü tezinde şu ifadelere yer verdi:

"Virüs kendimizi korumak için aldığımız önlemlere adapte oluyor.  İngiltere mutasyonu daha güçsüz olması onu daha az ölümcül yapıyor ama bundan dolayı çok daha fazla kişiye bulaşıyor"

Henüz ellerinde bilimsel bir kanıt olmadığını söyleyen Doktor Bartoletti, mutasyon virüsün gittikçe daha fazla yayıldığını fark ettiklerini belirtti.

Pier Luigi Bartoletti, gençlerin Kovid-19’a yakalanma oranın kasım ayıyla karşılaştırıldığında çok daha fazla olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)