Yeni araştırma: Plazma bağışı için en güçlü aday yaşlı erkekler...

Amerika'da yapılan bir araştırmada, koronavirüsün tedavisinde plazma bağışı için en güçlü adayların hastalığı hastanede atlatan yaşlı erkekler olduğunu ortaya koydu.

SAĞLIK 20.10.2020, 23:58
Yeni araştırma: Plazma bağışı için en güçlü aday yaşlı erkekler...

Amerika Birleşik Devletleri’nde koronavirüse ilişkin bir araştırma gerçekleştirildi.

Johns Hopkins Bloomberg Kamu Sağlığı Okulu’nda görevli olan uzmanların liderliğinde gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları “Journal of Clinical Investigation” dergisinde yayınlandı.

126 kişinin antikor seviyelerinde inceleme yapıldı.

Araştırmayla birlikte koronavirüse yakalanarak iyileşen 126 kişinin antikor seviyelerinde araştırma yapıldı.

Plazma bağışı için en güçlü adaylar yaşlı erkekler

Hastanede tedavisi tamamlanan yaşlı erkeklerin korona hastalarının tedavisinde plazma bağışı için en güçlü adaylar olduğu belirlendi.

Uzmanların bulguları, koronanın hücreden hücreye enfeksiyonunu etkisiz hale getirmeyi amaçlayan hücre kültürlerinde plazmanın etkinliğini ve virüsün tutunduğu sivri uçlu proteinle bağlantılı olan antikorların düzeyini ölçen çeşitli testlerle elde edildiği ifade edildi.

Hastaneye kaldırılan hastaların antikorları daha fazla

Çalışma yine daha önce yapılan araştırmalar gibi deneklerin koronayı etkisiz hale getirme potansiyelinin çeşitlilik gösterdiğini, hastaneye kaldırılanların ise antikorlarının ortalama dikkate alındığında çok daha yüksek ve etkin olduğunu ortaya çıkardı.

Yorumlar (0)