Yemek yedikten sonra beyninde yüzlerce bağırsak kurdu oluştu!

Çin'de, ünlü Çin güveci yemeğini yiyen 49 yaşındaki adamın beyninde yüzlerce tenya oluştu.

SAĞLIK 29.11.2019, 09:53
Yemek yedikten sonra beyninde yüzlerce bağırsak kurdu oluştu!

Bir tıp raporuna göre, Çin güvecindeki (hotpot) domuz etini yemesinin sonrasında 49 yaşındaki inşaat işçisinin beyninde, yüzlerce tenya oluştu.

Çin'in doğusunda yer alan Zhejiang'da 49 yaşındaki adam, bir ay boyunca devam eden baş dönmesi ve baş ağrısının sonrasında nöbet geçirdi ve hastaneye kaldırıldı.

Zhejiang Üniversite Hastanesi'ndeki doktorlar, kayıtlara yalnızca Zhu ismiyle geçen hastayı epilepsi benzeri semptomlarına göre değerlendirdikten sonra,  beynin iki tarafında çok sayıda lezyon ve kan damarlarında da birikmiş kalsiyum buldu.

Hastaya bağırsak kurdu larvalarının beyne yerleşmesi sonucu oluşan nörosistiserkoz teşhisi kondu ve parazitleri bir ay önce yediği güveçteki iyi pişmemiş koyun ve domuz eti sebebiyle kaptığı söylendi.

Söz konusu hasta doktorlara, eti sadece biraz pişirdiğini, baharatlı et suyunun olduğu tencerenin altının kırmızı olduğundan dolayı etin pişip pişmediğini tam göremediğini söyledi.

Son olarak, raporda hastanın beynindeki bağırsak kurtlarının çıkartılması sonrasında Zhu isimli hasta tamamen iyileştiği belirtildi.

Yorumlar (0)