Yaz aylarında enfeksiyondan korunma yöntemleri!

Yaz aylarının gelmesi, deri enfeksiyonları ve cilt yanıkları gibi rahatsızlıkları da beraberinde getiriyor. Peki yaz aylarında enfeksiyondan nasıl korunulur? Güneş kremi kaç saatte bir sürülmeli? Yazın nasıl kıyafetler giymek gerekiyor? Dermatoloji Uzmanı Dr. Oğuz Küçükçakır, merak edilen soruları yanıtladı.

SAĞLIK 13.06.2022, 10:35 13.06.2022, 17:51 Hakan Öksüz
Yaz aylarında enfeksiyondan korunma yöntemleri!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte cilt rahatsızlıklarında artış yaşanmaya başladı. Özellikle mantar enfeksiyonları, güneş yanıkları, alerjiler ve cilt lekeleri yılın bu döneminde başa bela oluyor. Sıcak ve nemli havaların da etkisiyle parmak araları, koltuk altı ve kasık bölgelerindeki enfeksiyonlar artıyor.

Yaz aylarında enfeksiyondan nasıl korunulur? 

Dermatoloji Uzmanı Dr. Oğuz Küçükçakır, vatandaşlardan sıklıkla gelen sorulardan da bahsetti. Yaz aylarında enfeksiyondan nasıl korunulur? sorusunun bu aşamada önem kazandığını vurgulayan Küçükçakır, yoğun güneş ışığı ve sıcaklık nedeniyle yaz aylarında kendini gösteren enfeksiyonlara karşı alınacak önlemlerden bahsetti. 

Yaz aylarının gelmesiyle insanların doğal olarak dış ortamda vakit geçirmek istediğini belirten Küçükçakır, dikkatli olunmaması durumunda birçok olumsuzlukla karşılaşılabileceğini söyledi.

Güneş kremi kaç saatte bir sürülmeli?

Yoğun güneş ışığının ciltte lekelenme, mantar enfeksiyonları, alerji ve hatta kansere kadar giden hastalıklara yol açabildiğini belirten Küçükçakır, uyarılarını sıraladı. Buna göre dışarıya çıkmadan en az 15 dakika önce vücuda güneş koruyucu krem uygulaması yapmak gerekiyor. Peki güneş kremi kaç saatte bir sürülmeli? Dışarıda kalmaya devam eden kişiler, güneş kremini 2 saat aralıklarla cildine sürmeli.

Yazın nasıl kıyafetler giymek gerekiyor?

Güneşin zararlı ışınlarından gözleri korumak için güneş gözlüğü takmak gerekiyor. Peki yazın nasıl kıyafetler giymek gerekiyor? Açık renkli kıyafetlerin tercih edilmesinin önemine değinen Dr. Oğuz Küçükçakır, saat 11.00 ve 16.00 arasında zorunda kalınmadıkça dışarıya çıkılmaması gerektiğini belirtti.

Yorumlar (0)