"Yakalanınca görürsünüz" diyecekti ama...

Tedbirleri umursamayanlara dün sosyal medya hesabından kızan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün de "Covid-19'un gerçek yüzünü yakalanınca görürsünüz" demek istedi.

SAĞLIK 07.08.2020, 12:03 07.08.2020, 12:11
"Yakalanınca görürsünüz" diyecekti ama...

Tedbirleri abartılı bulanlara dün sosyal medya hesabından cevap veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünkü paylaşımında ise "Yakalanınca görürsünüz" demeye getirdi.

Yeni tip koronavirüs salgınına karşı alınması sıkça öğütlenen tedbirlerin vatandaşlar tarafından kulak arkası edilmesi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı kızdırıyor.

Salgının başından bu tarafa sabrını muhafaza eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kızgınlığı aslında ifadelerine de yansımaya başladı.

Dün "koronavirüs riski abartılıyor" diyenlere "amacı sağlık olmayan telkinlerden vazgeçin" diyerek patlayan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, bugün de "sosyal mesafe" ile ilgili bir paylaşımda bulundu.

Salgın döneminde yakın mesafenin cana yakınlık olmadığını vurgulayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "koronavirüse yakalandıktan sonra akciğeri su toplayan hastalar neler yaşadıklarını bir anlatabilse" diyerek, salgını küçümseyen ve sosyal mesafe yerine yakın mesafeye geçenlere mesaj verdi.

Bir anlamda "koronavirüse yakalanınca görürsünüz" vurgusu yapmak isteyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda vatandaşlardan sosyal mesafe kuralına riayet edilmesini istedi.

"Hayatımızın yönetimini koronavirüse mi bırakacağız, yoksa önlemler alarak salgını biz mi kontrol altına alacağız?" diye soran Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, "Başarabiliriz. Tedbirde teyakkuz istiyoruz." dedi.

Bu dönemlerde yakın mesafenin cana yakınlık anlamına gelmediğini de belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ne olduğunu, akciğeri su toplayanlar keşke anlatabilse." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bugün maske takmayan, yarın Covid-19’un gerçek yüzünü görebilir." uyarısında bulundu.

Yorumlar (0)