Vücudunuzdaki bu 9 sinyali es geçmeyin!

Vücudumuzun her bir parçası uyumla çalışan sistematik bir makine gibidir. Bu sistemde bazı bozulmalar yaşandığında çeşitli organlarımızla bize sinyaller gönderir. Bu nedenle vücudumuzun bize söylediklerini görmezden gelmemekte büyük fayda var. " Gözlerin altındaki koyu halkalar neden oluşur?", "Kulak çınlaması neden olur?", "Mide neden guruldar?" işte o soruların cevabı…

SAĞLIK 04.05.2020, 18:14 Hanife
Vücudunuzdaki bu 9 sinyali es geçmeyin!

1-Gözlerin altındaki koyu halkalar 

Uzmanlar her gece en az 7-8 saat uyumanızı tavsiye eder. Eğer yeterince uykunuzu almazsanız gözaltlarınızda koyu halkalar belirebilir. Bununla birlikte anemi yani kansızlık gibi bir sorun da buna yol açabilir. Vücut yeterince kırmızı kan hücresi üretmediği için gözaltındaki cildin rengi de koyulaşır.

2-Parmaklarınızdaki renk değişiklikleri 

Parmaklarınızın sıklıkla renk değiştirdiğini fark ettiyseniz bunun ciddi bir nedeni olduğunu bilmelisiniz. Bu, soğuk havanın kan damarlarında spazmlara neden olduğu ve parmaklarda renk değişikliklere yol açan Reynaud Sendromu'na sahip olduğunuzu gösteren bir işarettir.

3-Bulanık görme 

Gözleriniz sık sık yoruluyorsa ve artık yakın mesafelerden insanları seçemediğinizi, yol işaretlerini okuyamadığınızı fark etmeye başladıysanız gözlerinizde miyop veya astigmat olabilir. En yakın zamanda bir doktora başvurmakta fayda var.

4-Gözlerinizin önündeki lekeler 

Aniden ve sıklıkla parlak beyaz ışıkta gözünüzün önünde noktalar veya çizgiler beliriyorsa dikkat! Onları 1 haftadan fazla görmeye devam ederseniz hemen bir uzmana başvurun. Bu, kataraktın veya gözünüzdeki diğer ciddi sorunların erken bir göstergesi olabilir.

5-Mide gurultusu 

Midenizdeki guruldama, bağırsaklarınızdaki işleyişten kaynaklanır. Sadece ara sıra böyle şeyler yaşıyorsanız endişelenmenize gerek yok. Ancak midenizden sürekli gurultu sesleri geliyor ve buna ağrı da eşlik ediyorsa hemen bir doktora görünmelisiniz.

6-Cilt soyulması 

Cildin soyulması vücudunuzda vitamin eksikliği olduğunun bir işaretidir. Dengeli bir beslenme biçimiyle cildinizin durumu hızla normale döndürülebilir. Ancak soyulmaya bir de kaşıntı eşlik ediyorsa gecikmeden bir doktora görünmenizde fayda var. Çünkü bunun sebebi mantar enfeksiyonu olabilir.

7-Kısmi koku kaybı 

Yaşlandıkça koku alma duyunuzdaki keskinliğin azalması, sinir sistemindeki hasarın bir sonucu olarak ortaya çıkar. Ancak nispeten gençseniz ve koku alma duyunuzu kaybettiğinizi fark etmeye başladıysanız hemen bir doktora görünmelisiniz. Güçlü bir soğuk algınlığı veya başka bir viral enfeksiyon bunun sebebi olabilir.

8-Göz kapağında seğirme 

Göz kapaklarının uzun süre seğirmesi gözlerinizin aşırı çalıştığını göstergesidir. Bunun üstesinden gelmek için gözlerinize soğuk suya batırılmış pamuklu pedlerle banyo yaptırabilirsiniz. Bu işe yaramazsa ve seğirme devam ederse bir uzmandan yardım almalısınız. Bu, sinir sisteminizle ilgili ciddi bir sorunun işareti olabilir.

9-Kulaklarda çınlama 

Kulak çınlaması, kulaklarınızda sürekli bir gürültü olması halidir. Birçok insan bu durumun sağlıklarını hiçbir şekilde tehdit etmediğine inanarak üzerine gitmez. Ancak sürekli hale gelmiş kulak çınlaması büyük olasılıkla bir hastalığın belirtisi olabilir. Çok gürültülü ortamlarda bulunmak da bu soruna yol açabilir.

Yorumlar (0)