Vücudundaki 35 kiloluk kisti aldıran adam, hayata yeniden “merhaba” dedi 

Isparta’da yaşayan 40 yaşındaki Hakan Altın, lenfödem hastalığı sırasında vücudunda oluşan 35 kiloluk kisti Marmaris’te aldırdı. Altın, hayata yeniden döndüğü anları haber ekipleriyle paylaştı. 

SAĞLIK 29.08.2021, 16:55
Vücudundaki 35 kiloluk kisti aldıran adam, hayata yeniden “merhaba” dedi 

Isparta’da yaşayan 40 yaşındaki Hakan Altın’a bir süre önce lenfödem teşhisi konulmuştu. Kısa sürede kasıkları büyümeye başlayan Altın’ın lise mezuniyeti ile üniversiteyi kazandığı tarih arasında kalan dönemde kist, vücudunun büyük kısmını sardı. O halde yaşamını sürdürmeye çalışan Altın, zaman zaman inşaatlarda çalıştı. Hayalindeki mimarlık fakültesini kazanan Altın, kasıklarını ve bacaklarını saran ur sebebiyle pantolon dahi giyemez oldu. Bu yüzden de çok sevdiği fakültesinden ayrıldı.  

Tek başına ihtiyaçlarını karşılayamıyordu 

Yaşamsal ihtiyaçlarını dahi tek başına karşılayamayan Hakan Altın’ın ailesi, bu soruna çare olabilmek için doktor doktor gezdi. Herkesin kendisini ameliyat etmekten çekindiğini belirten Altın, tam ümidini kesmişken Marmaris’te görev yapan Plastik ve Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doçent Dr. Tahsin Oğuz Acartürk ile tanıştı. Altın, Marmaris’te gerçekleştirilen 6 saatlik operasyonla kasık bölgesinden sarkan 35 kiloluk tümörden kurtuldu ve kısa sürede normal hayata döndü.  



“Çocukluğumdan bu yana yalnızca nefes alarak yaşıyordum” 

Hakan Altın: “Hayatta en değerli şey sağlık. Ben çocukluğumdan bu yaşan yalnızca nefes alarak yaşıyordum. İnsanların şaşkın bakışları altındaydım. ‘Bacağına yastık mı koydun?’ diye soruyorlardı. İşimi yapamıyorduk. Sürekli ağrılarla baş ediyorduk. Hocamızın 6 saatlik operasyonu ile yeni bir hayata başladım. Kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum.” 

“Mimar olacaktı, okulu bırakmak zorunda kaldı” 

Baba Mehmet Altın: “Hakan’ın 40’ı çıktığından beri doktor doktor geziyorduk. Başta göbeğinin altında şişlik vardı. Fıtık olduğunu ve düzeleceğini söylediler. Gitmediğimiz yer kalmadı ama kimse ameliyat etmeye cesaret edemedi. Tam umudumuzu kesmiştik ki doktorumuzla tanıştık. Hakan mimar olacaktı. Bir sene okula gitti sonra bırakmak zorunda kaldı çünkü herkes dalga geçiyordu.” 

Yorumlar (0)