Virüs saçan paralara TCMB el koydu

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı vatandaş için evde izolasyon devam ederken, mikrop, bakteri ve virüsün en çok barındığı ortam olan paralar da karantina altına alındı.

SAĞLIK 09.04.2020, 08:07
Virüs saçan paralara TCMB el koydu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türkiye genelindeki tüm banknotlar için karantina uygulaması başlattı. Banknotlar en az 7 gün süre ile izole edilmiş alanlarda bekletilecek. Daha önce dolaşıma sokulmamış banknotların kullanılmasına ağırlık verilecek.

İzole alanlarda bekletilecek

Ekonomide alınan bir dizi tedbirin yanısıra mikrop, bakteri ve virüsün en ideal barınma alanı olan paralar için de tedbir alınmaya başlandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ilk günden itibaren paralar için sıkı tedbirler almaya başladı. Tüm ödemelerde ağırlıklı olarak daha önce dolaşıma sokulmamış banknotlar kullanılmaya başlandı. 

Diğer taraftan ATM’lerde de önlemler artırıldı. Yeni Şafak gazetesinin haberine göre birçok ATM’de QR kodla para çekme sistemi devreye alındı. Böylelikle vatandaş tuşlara dokunmadan ATM’lerden parasını çekebilecek. Türkiye genelindeki tüm ATM’lerin de ortak ATM olması için çalışmalar yürütülüyor.

Yorumlar (0)