Vatandaşlar, çağrı merkezlerini en çok Turkovac gelişmelerini öğrenmek için arıyor

Covid-19 çağrı merkezleri, geliştirilmede son aşamaya geçilen yerli aşı Turkovac’a karşı yoğun ilgiyle karşı karşıya. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı çağrı merkezi en çok Turkovac aşısını olmak isteyenler tarafından aranır oldu. 

SAĞLIK 16.09.2021, 16:11 18.09.2021, 09:51
Vatandaşlar, çağrı merkezlerini en çok Turkovac gelişmelerini öğrenmek için arıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, yerli aşı Turkovac’ın, acil kullanım onayına müracaat edebilecek aşamaya geldiğinin ve onayın ardından da ekim ayı içinde seri üretime geçilebileceğinin müjdesini vermişti. Bu açıklamayla birlikte Covid-19 ile ilgili her türlü sorunun 7/24 yanıtlandığı Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı pandemi çağrı merkezine ise aşılar, PCR testi, Covid-19 ilaçları ve karantinanın yanı sıra yerli aşılar ilgili de pek çok soru gelir oldu. Günde ortalama 2 bin kişinin aradığı çağrı merkezinde vatandaşların en fazla ilgi gösterdiği aşı ise Turkovac. 



“Çağrılar, çözümlemelerle azaldı” 

Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, “Covid-19 Çağrı merkezine gelen sorular, salgının her alanıyla ilgili. Tüm bu konudaki çağrılar daha önce 112 acil çağrı merkezine geliyordu. Burada olağanüstü yük oluşturmasının ardından Fahrettin Koca’nın çağrısıyla pandemi sürecinde kullanılacak yeni bir çağrı merkezi kurduk. 11 Ağustos itibarıyla bu merkezdeki çağrılarda artış meydana geldi ve biz de personel sayısında artışa gittik. Vatandaşlarımız günde ortalama 4 bin adet çağrı bırakıyor. Fakat şu anda günlük çağrı sayısı ortalama 500’e inmiş durumda. Bunların yüzde 20’si rapor, yüzde 20’si de Covid-19 ilaçlarıyla ilgili. Bir bu kadar da aşı ile ilgili çağrı alıyoruz. Gelen çağrıların çözümlenmesiyle birlikte azalmalar yaşanıyor.” 



“Çağrı merkezi çalışanlarımız alanlarında oldukça deneyimli” 

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Çağrı Merkezi Görevlisi Dr. Çiğdem Işıksal da vaka sayılarının azalmasıyla birlikte merkeze gelen çağrıların azaldığını belirtiyor: “Merkeze gelen çağrılar aşı ya da yan etkilerle ilgili. Bu soruları cevaplayan arkadaşlarımız da oldukça deneyimliler. Aşı hakkında kararsız olan kişiler de bizleri arıyor. Onlara aşının yan etkilerini anlatıyoruz ve kararsızlıklarını gidermeye çalışıyoruz. 3’üncü dozun gerekli olup olmadığı konusunda da pek çok soru cevaplıyoruz.” 



“Yerli aşı olmak isteyen çok kişi var” 

Vatandaşların yerli aşıyla ilgili beklentisinin oldukça yüksek olduğunu belirten Tekniker Esma Subaşı ise “Yerli aşıyı bekleyen ve yerli aşı olmak için bizi arayan çok fazla kişi var. Aşı gönüllüsü olmak isteyen kişi sayısı da fazla.” ifadelerini kullanıyor. 

Yorumlar (0)