Van'da Covid-19 alarmı!

İran’da 2 kişinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybetmesinden sonra Van’da alarm verildi.

SAĞLIK 20.02.2020, 10:46 20.02.2020, 11:14
Van'da Covid-19 alarmı!

İran’ın Kum vilayetinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını yüzünden 2 kişinin yaşamını yitirmesi sonrası, Türkiye’nin İran sınırında bulunan Van’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı acil tedbirler alınması için düğmeye basıldı.

İran’ın Kum vilayetinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle 2 kişinin yaşamını yitirmesi sonrası İranlı turistlerin yoğun olarak geldiği Van’da, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıda alınacak tedbirler masaya yatırıldı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı önlem alınması ile ilgili toplantıda Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının İran’da ortaya çıkmasıyla bazı tedbirlerin alınmasının zorunlu hale geldiğini söyledi.

Termal kameralar ve sağlık odaları

Genel durum değerlendirmesi yapan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, alınacak tedbirlerin istişare edildiği toplantıda öncelikle Türkiye-İran sınırı Saray ilçesindeki Kapıköy Gümrük Kapısı'na termal kamera montajı yapılması, sağlık odası kurulması ve yabancılarla irtibat halinde olan gümrük kapısında çalışan personelin koruyucu maske ve ekipman kullanması ile yeni tip koronavirüs (Covid-19) hakkında eğitimden geçirilmesi kararı verildi.

Covid-19 hakkında eğitim

Geri Gönderme Merkezi ön kabul birimine termal kamera kurulması ve personelin yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını hakkında eğitilmesi, sınır birlikleri personeline de yine yeni tip koronavirüs (Covid-19) hakkında bilgilendirme eğitimi verilmesinin önemine vurgu yapıldı. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) hakkında Türkçe, Farsça, İngilizce bastırılacak bilgilendirme afişlerinin Kapıköy Gümrük Kapısının çeşitli yerlerine asılması kararlaştırıldı.

Bakanlığa sorulacak

Ayrıca, İran’dan Türkiye’ye kara yolu ve demir yolu ile giriş-çıkışların sınırlandırılması konusunda bakanlığın görüşünün alınmasına karar verildi.

Van Valilik binasında yapılan toplantıya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Sağlık Müdürü Mahmut Sünnetçioğlu, Doğu Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hayrettin Yıldırım, İl Göç İdaresi Müdürü Cuma Omurca, 6. Hudut Tugay Komutanlığı ve ilgili kurumlardan temsilciler katıldı.

Yorumlar (0)