Vali, "üzülerek açıklıyorum" dedi! Vaka sayısı patladı

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, "Üzülerek açıklıyorum" diyerek, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında Haziran ayının başlarından itibaren vaka sayısı ile hayatını kaybeden kişi sayının artmaya başladığını söyledi. 

SAĞLIK 13.06.2020, 10:20 13.06.2020, 10:50
Vali, "üzülerek açıklıyorum" dedi! Vaka sayısı patladı

Türkiye'de koronavirüs ile mücadele kapsamında normalleşme sürecine girildi. Sürecin başlamasıyla birlikte bazı vatandaşlar, yetkililerin tüm uyarılarına rağmen maske ve sosyal mesafe kuralına uymayı bıraktılar.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, ilk yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasının tespit edildiği tarihten itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Sağlık Bakanlığının süreci iyi yönettiğine dikkat çekerek, söz konusu başarının gölgelenmemesi gerektiğini ifade etti.

"Önceden verilen kararlar hala geçerli"

Vali Erin, yeni tip koronavirüse (Covid-19) rağmen hayatın sürdüğünü, alınan önlemlerin sosyal, ekonomik ve siyasal anlamda pek çok etkiye sahip olduğunu kaydederek, alınan sıkı önlemlerin esnetildiği dönemde yeni kararların hayata geçirildiğini, fakat bunun önceden verilen kararların sona erdiği manasına gelmediğini söyledi. 

"Vaka sayısı ile can kaybı artmaya başladı"

Toplu halde bulunulan yerlerde maske takılması, sosyal mesafe kuralına riayet edilmesi ve fazla vakit geçirilmemesi gerektiğini aktardı.

Erin, Mart ayında Türkiye'de açıklanan ilk vakanın ardından hayata geçirilen izolasyon önlemleriyle birlikte normalleşme sürecine geçilen Haziran ayının başına kadar Şanlıurfa'da ciddi bir tehlikenin mevcut olmadığını ancak Haziran ayının başından beri vaka sayısı ile ölümlerin artış gösterdiğini üzülerek duyurmak zorunda olduğunu ifade etti. 

"Komşu ve akraba ziyaretlerini erteleyin"

İnsanların mecbur olmadıkça evlerinden çıkmamaları ve komşu- akraba ziyaretlerini ertelemeleri uyarısında bulunan Erin, Şanlıurfa için tehlikenin 10 gün öncesinden daha fazla olduğunu vurguladı. 

Yorumlar (0)