Vakaların en çok görüldüğü yaş grubu açıklandı!

Bilim Kurulu üyelerinden Doç. Dr. Kayıpmaz, yeni tip koronavirüs (Covid-19) şüphesiyle hastaneye başvuran kişilerin önemli bir kısmının, 25-49 yaş aralığında olduğunu ifade etti. 

SAĞLIK 25.09.2020, 12:27
Vakaların en çok görüldüğü yaş grubu açıklandı!

Bilim Kurulu üyelerinden Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tablosuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ankara Şehir Hastanesi'nde görevli olan Doç. Dr. Kayıpmaz, "Vakaların en çok görüldüğü yaş grubu nedir?" sorusuna yanıt verdi.

Doç. Dr. Kayıpmaz, acil servise yeni tip koronavirüs (Covid-19) şüphesiyle başvuranların önemli bir kısmının 25-49 yaş aralığında olduğunu, teşhis konanların ise 15-64 yaş aralığında olduğunu söyledi.

25-49 yaş aralığındaki kişilerin günlük hayatta aktif olmaları nedeniyle yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanma oranlarının daha fazla olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Kayıpmaz, söz konusu yaş grubunun hem iş hayatında hem de sosyal hayatta aktif olduğunu ifade etti.

"Gençler arasında da ağır hastalar var"

Doç. Dr. Kayıpmaz, ağır hastaların büyük bir kısmını 60 yaş üstü vatandaşların oluşturduğunu belirterek, fakat yalnızca 60 yaş üstü vatandaşlarda değil, gençlerde de yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ağır seyredebildiğini kaydetti.

Yoğun bakım servisinde yatanların arasında gençlerin de bulunduğunu aktaran Doç. Dr. Kayıpmaz, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) sadece ileri yaş grubunun hastalığı olarak nitelendirilmemesi gerektiğini belirtti.

"Ankara'da azalma var"

Doç. Dr. Kayıpmaz, Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği'nde iki hafta öncesine göre muhtemel vaka olarak değerlendirilen kişi sayısında bir nebze de olsa azalma görüldüğünü söyledi.

Söz konusu azalmada filyasyon ekiplerinin mücadelesi ile vatandaşların önlemlere uymalarının büyük bir etkisi olduğunu kaydeden Doç. Dr. Kayıpmaz, insanlar arasında ciddi bir farkındalık yaratıldığını ifade etti.

Doç. Dr. Kayıpmaz, söz konusu farkındalığın sonucunda vatandaşların önlemlere daha çok dikkat ettiklerini, böylece vaka sayılarının azalmaya başladığını aktardı.

Yorumlar (0)