Vakalar ikiye katlandı: "Kış zor olacak!"

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının ikiye katlandığına dikkat çekerek, "kış mevsiminin zor geçebileceği" uyarısında bulundu. 

SAĞLIK 21.10.2020, 11:36 22.10.2020, 17:34
Vakalar ikiye katlandı: "Kış zor olacak!"

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle kış ayları herkes için zor geçebilir. 

Konuya ilişkin açıklama Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen'den geldi. 

Prof. Dr. Gönen, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yapılan müracaatlar ile yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının neredeyse ikiye katlandığına dair uyarıda bulundu. 

Kış aylarının herkes için sıkıntılı geçebileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Gönen, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede en etkili silahın maske, sosyal mesafe ve temizlik olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Gönen, vatandaşların bu konuda asla gevşememesi gerektiği kaydetti. 

Grip de başlayacak

Kış aylarında grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının da daha fazla görülecek olması nedeniyle yeni tip koronavirüsün (Covid-19) daha tehlikeli bir hale gelmesi bekleniyor.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile gribi ayırt etmenin yollarına ilişkin açıklamada bulundu.

Kuru öksürük, tat ve koku kaybına dikkat!

Prof. Dr. Metintaş, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile gripte terleme, boğaz ağrısı, yorgunluk, ateş, öksürük, burun tıkanıklığı ve eklem ağrıları gibi belirtilerin olduğuna dikkat çekti.

Yeni tip koronavirüste (Covid-19) öksürüğün "kuru öksürük" şeklinde kendisini gösterdiğini kaydeden Prof. Dr. Metintaş, ayrıca yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarında görülen tat ve koku kaybına diğer üst solunum yolu enfeksiyonlarında rastlanmadığını söyledi.

Gripte ishal ve kusma yok

Prof. Dr. Metintaş, çocuklar haricinde kusma, bulantı ve ishal gibi belirtilerin gripte görülmediğini belirterek, solunum güçlüğü ve göğüs ağrısı gibi belirtilerin yeni tip koronavirüs (Covid19) hastalarında daha fazla etkili olduğunu ifade etti. 

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yaşlılarda, gribin ise çocuklarda daha ağır seyrettiğini aktaran Prof. Dr. Metintaş, gripte iyileşme sürecinin daha kısa olduğuna da dikkat çekti.

Yorumlar (0)