Uzmanlardan saç dökülmesi uyarısı: "Kalıcı dökülmeden önce bu yöntemi uygulayın"

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Dermatoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir, saç dökülmesi rahatsızlığı karşısında kök hücre yönteminin başarılı netice verdiğini açıklayarak, "Kök hücre yöntemi, tek seans olarak uygulanır ve 1 saat devam etmektedir. Uygulama ile ilgili neticelerin görülmesi 3-6 ay kadar devam eder. Bu işlemle birlikte zayıf saç folikülleri uyarılarak kuvvetlendirilir, hasarlı ve ince saçlar iyileştirilir, doğal saç uzamasına destek verilir ve saç dökülmesi kontrol altında tutulur." açıklamasını yaptı.

SAĞLIK 07.03.2022, 12:20 08.03.2022, 13:42
Uzmanlardan saç dökülmesi uyarısı: "Kalıcı dökülmeden önce bu yöntemi uygulayın"

Hastaneden gelen açıklamada görüşlerini paylaşan Demir, günlük 50-150 saç telinin dökülmesinin normal görüldüğünü dile getirdi.

Kalıcı saç dökülmesi uyarısı! 

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nde görevli olan Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir, “Günlük 50-150 saç telinin dökülmesi, mevsim ile yaşa göre değişiklik gösterebilir ve bu sayının üstündeki dökülmeler ise patolojiktir. Başta hormon bozuklukları, kalıtsal faktörler, ergenlik, menopoz, gebelik, kansızlık ve tiroit olmak üzere sistematik rahatsızlıklar, ateşli hastalıklar, geçirilmiş ameliyatlar, ilaçlar, D vitamini ve B12, biyotin, folik asit, çinko, selenyum ve demir gibi mineral eksiklikleri, sıkı protein-kalori kısıtlamasının olduğu diyetler, stres ve saçlı derideki deri rahatsızlıkları kalıcı veya geçici saç dökülmesine sebep olabilir." açıklamasını yaptı.

"Kalıcı kayıplardan önce uygulanmalı"

Saç dökülmelerinin lokalize ve yaygın olmak üzere 2 grupta sınıflandırıldığını ifade eden Demir, şunları söyledi:

"Lokalize, saç dökülmesinin belli bir bölgede en sık sebeplerinden olarak 'androgenetik alopesi' denilen erkek tipi dökülmedir. Erkek tipi dökülmede, androgenetik alopesisi olan erkek ve kadın hastaların tedavisinde kök hücre kullanılır. Kök hücre, hastanın hasarlanmış doku veya hücrelerini yenilemek ya da onarmak için kök hücreleri, kök hücrelerden köken alıp hücreleri kullanan bir tedavidir. Kök hücrede özel bir cihaz ile kişinin kendi hücreleri işlemden geçirildikten sonra doku yenilenmesinde kullanılır. Kendi (otolog) hücrelerinin süspansiyonu hastalara enjekte edilir. Erken dönemde, kalıcı saç kayıpları yaşanmadan, yapılmalıdır. Saç dökülmesinin geç aşamalarında, tamamen saç köklerinin yok olduğu hastalarda fayda etmez. Aktif enfeksiyonu olan ve kanser hastaları dışındaki herkese uygulanabilir."

“Kulak arkasından alınmış olan parça işleme alınıyor"

Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir, yaklaşık olarak 1 saatlik kök hücre uygulamasının tek seansta başarı yakaladığını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kök hücre, tek seans şeklinde uygulanır ve 1 saat sürmektedir. Uygulamanın sonuçlarının alınması 3-6 ay kadar devam eder. Bu işlemle birlikte zayıf saç folikülleri uyarılarak kuvvetlendirilir, hasarlı ve ince saçlar iyileştirilir, doğal saç uzamasına destek verilir ve saç dökülmesi kontrol altında tutulur. Kulak arkasından alınmış olan 3 mm çapındaki 3 adet saç köklerini kapsayan deri parçası, özel bir cihaz ile 50 mikrondan küçük parçacıklara ayrıştırılır. Bir çözeltiye dönüştürülerek dökülen saçlı deri bölgesine enjekte edilir. En büyük avantajı; tek seanslık bir yöntem olması ve ayakta uygulanan bir tedavi olması ve hastane yatışına gerek görülmemesidir. Tedavinin etkinliği saçın durumuna ve hastaya göre değişkenlik gösterir. Ancak bilimsel çalışmalarla birlikte kök hücre tedavisinin etkinliği ortaya konmuştur. Yineleyen uygulamalar ve tedavilerle kombine edilmesi sonucunda tedavi etkinliğinde artış olabilir. İşlemin ardından uygulanan alanın su ile 24 saat kadar temas ettirilmemesi ve deri parçasının alındığı bölgeye hekiminizin tavsiyesi çerçevesinde yara pansumanı uygulanması yeterli olacaktır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)