Uzmanlar uyarıyor: Sonbaharda herkes hastanelere koşacak!

Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Karakoç, önümüzdeki dönemde mevsimsel grip salgınının da etkili olacağına dikkat çekerek, tüm vatandaşların hastanelere koşacağı konusunda uyardı.

SAĞLIK 20.09.2020, 11:55 20.09.2020, 12:02
Uzmanlar uyarıyor: Sonbaharda herkes hastanelere koşacak!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) tablosu giderek kötüleşiyor.

Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Karakoç'tan konuya ilişkin kritik uyarılar geldi.

"882 sağlık görevlisi koronavirüse yakalandı"

Dr. Karakoç, Ankara Tabip Odası'nın ulaştığı verilere göre, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan sağlık görevlilerinin sayısının 16 Eylül itibarıyla 882'ye ulaştığını söyledi. 

Pandemi servisinde nöbetçi doktorlardan biri olduğuna dikkat çeken Dr. Karakoç, paniğe veya kaygıya neden olmak istemediğini ancak Ankara'da yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kontrolden çıktığını ifade etti. 

"Yüzde 60-70'i çalışanlardan meydana geliyor"

Dr. Karakoç, filyasyon ekiplerinin verdiği bilgiler doğrultusunda, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan kişilerin yüzde 60-70'inin iş yerlerinde ve fabrikalarda çalışanlar ile kamu çalışanları olduğunu kaydetti. 

Bu sebeple mecburi olmayan mal ve hizmetlerin üretimine son verilmesi gerektiğini aktaran Dr. Karakoç, kamu kurum ve kuruluşlarının 1 Haziran itibarıyla yeniden faaliyet göstermesinin ardından yeni tip koronavirüsün (Covid-19) hızlı bir şekilde yayıldığını söyledi.

"Farklı kesimlerden birçok kişi MSÜ'ye geliyor"

Dr. Karakoç, başkent Ankara'yı "Anadolu'nun sağlık üssü" olarak nitelendirirken, Türkiye'nin farklı kesimlerinden birçok kişinin MSÜ'ye (Milli Savunma Üniversitesi) geldiğini ve söz konusu kişilerin heyet muayenelerinin yalnızca Ankara'da gerçekleştirildiğini ifade etti.

Komşu illerden gelen yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının bulunduğunu da aktaran Dr. Karakoç, filyasyon ekiplerinin artık tükendiğini, söz konusu ekiplerin içerisinde diş hekimlerinin de yer aldığını kaydetti.

"Kaportacılar da filyasyon ekiplerinde yer alıyor"

Dr. Karakoç, Sağlık Bakanlığında görevli olan kaportacı dâhil tüm personelin filyasyon ekiplerinde yer aldığına dikkat çekerek, İstanbul'un bu hale düşmemesi için filyasyon ekiplerinin değiştirilmesi, doktorlar, sağlık memurları ve hemşirelerin söz konusu ekiplerde görevlendirilmesi gerektiğini söyledi. 

Ankara'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının çoğuna ilaç verildiğini ve evde tedavi yönteminin uygulandığını belirten Dr. Karakoç, yaşlı vatandaşların evde kaldıklarını ancak aynı evde yaşayan çocuklarının işe gidip gelmeleri nedeniyle bunun bir öneminin kalmadığını ifade etti.

"Mevsimsel grip" uyarısı

Dr. Karakoç, önümüzdeki dönemde mevsimsel gribin etkili olacağını belirterek, tüm vatandaşların hastanelere koşacağı konusunda uyardı.

Türkiye'de son durum ne?

Türkiye'de son 24 saatte 1.538 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi. Son bir günde pandemi kaynaklı 68 kişi yaşamını yitirdi.

Son 24 saatte iyileşen hasta sayısı 1.312 olarak kayıtlara geçerken, 97 bin 416 test daha uygulandığı ifade edildi.

Yorumlar (0)