Uzmanlar uyarıyor: Bayramda koronavirüs tamamen bitmiş gibi davranmayın

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özkan Akyol bayram ziyaretlerinde koronavirüsün unutulmaması gerektiğini ifade etti.

SAĞLIK 03.05.2022, 16:19 04.05.2022, 12:17
Uzmanlar uyarıyor: Bayramda koronavirüs tamamen bitmiş gibi davranmayın

Bayram ziyaretlerine dair uyarılar yapan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özkan Akyol, kapalı alanlarda maske zorunluluğunun kaldırılması gibi koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesine karşın tehlikenin henüz geçmediğinin altını çizerek kalabalık akraba ziyaretleriyle sosyal mesafeye ilişkin tedbirlerin azaltılmaması gerektiğini ifade etti.

İç Hastalıkları Uzmanı Akyol, “Bilindiği gibi yakın zaman içinde Sağlık Bakanımızın yapmış olduğu paylaşımla kapalı yerlerde maske zorunluluğunun kaldırılması gibi koronavirüs tedbirlerinde bir esneme durumu oldu. Geçtiğimiz yıllarda kısıtlamadan dolayı bayram ziyaretleri gerçekleştirilememişti, bilindiği üzere de vakalarda bir düşüş yaşanmıştı. Şu anda esnekliklerle beraber ziyaretler yapılabilecek ve bayram gezmeleri de söz konusu olacak. Bu durum bayramdan sonrası için risk oluşturabilir.” şeklinde konuştu.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özkan Akyol

“Koronavirüs henüz bütünüyle geçmedi”

Salgının bütünüyle bitmediğinin altını çizen Akyol, “Koronavirüsle mücadele rakamların çok azaldığını görüyoruz. Ancak bu sürecin bütün olarak bittiği manasını taşımıyor. Normalleşmeyle beraber toplumumuz tedbirler konusunda esnedi. Maske zorunluluğunun bu hafta bütünüyle kaldırılması, bayram sonrasındaki vaka artışını haber veriyor. Bundan dolayı bayram ziyaretlerinde yine de tedbiri elden bırakmamalıyız. Hasta bireylerle aile büyüklerimize yaklaşmamalı ve hastalık taşıyıcı risk grubundaki çocuklarımız diğer çocuklarla temastan kaçınmalıdır. Koronavirüsün henüz tam olarak bitmediğini ve bayram ziyaretleri sonrası artabileceği göz önüne alınarak, dikkatlice bayramı geride bırakmalıyız. Herkese iyi bayramlar diliyorum.” dedi.

Yorumlar (0)