Uzmanlar uyardı: İftardan sonra içilen sigara kalp krizi nedeni!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş dâhil olmak üzere birçok uzman tarafından vatandaşlara "Sigarayı bırakın" çağrısı yapıldı. Sağlık uzmanları, oruç tutan insanların iftarın ardından aşırı sigara tüketmesinin kalp krizi ve beyin kanamasına neden olabileceği konusunda uyardı. 

SAĞLIK 23.04.2020, 13:55 23.04.2020, 13:56
Uzmanlar uyardı: İftardan sonra içilen sigara kalp krizi nedeni!

Türkiye, Ramazan ayı dolayısıyla oruçlarını tutmak üzere bu gece sahur yapacak. 

Ramazan ayının yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına denk gelmesi nedeniyle uzmanlardan peş peşe uyarılar gelmeye başladı. 

Sağlık uzmanları, oruç tutan kişilerin, iftarın ardından aşırı sigara tüketmesinin tansiyon yükselmesi, çarpıntı, baş dönmesi, bulantı, midede yanma ve asit artışı gibi şikâyetlerin yanında beyin kanaması ve kalp krizi gibi tehlikelerle karşılaşabileceğini ifade etti. 

Diyanet'ten de çağrı geldi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ramazan ayı dolayısıyla vatandaşlara gönderdiği mesajda, oruç tutma ve sigarayı bırakma çağrısında bulundu.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle sağlığın önemine işaret eden Erbaş, "Oruçlarımızı, Rabbimizin rızasına uygun söz, eylem ve tutumlarla bütünleştirelim. Özellikle sağlık nimetinin önem ve anlam kazandığı bugünlerde, oruç ibadetinin bağışıklık sistemimizi koruyup güçlendirdiği bilimsel gerçeğinin de idrakinde olarak, başta sigara olmak üzere sağlığımız için tehdit oluşturan bütün zararlı alışkanlıkları terk edip yüce Allah'ın bize ikram ettiği bu emanete sahip çıkalım." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)