Uzmanından uyarı: Tedbirlere uymayan gençler de risk altında

Kovid-19 önlemlerine uymayan gençlerin risk altında olduğunu ifade eden uzmanlar, 20'li yaşlardaki gençlerin özellikle hastalığı daha ağır geçirdiğine vurgu yapıyor. Gençlerin risk altında olduğuna vurgu yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Selma Demir, "Hem daha çok virüs alıyorlar hem de hastalık daha ağır seyrediyor" sözlerini kullandı.

SAĞLIK 15.11.2021, 13:37 15.11.2021, 17:27
Uzmanından uyarı: Tedbirlere uymayan gençler de risk altında

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Selma Demir, Kovid-19’un, yaş grupları üzerindeki etkilerine ilişkin açıklama yaptı. Virüsün her yaş grubunda görülebileceğine vurgu yapan Demir, gençlerin de risk altında yer aldığını ifade ederek, tedbirlere uymalarını ve kalabalık ortamlardan uzak durmasını istedi.

“Gençlerde tedbirsizlik fazla”

İnsanların dışarıda çok fazla vakit geçirdikleri için virüse maruz kaldığını belirten Dr. Demir, şunları söyledi:

"İlk önce yaşlıları aşıladık. Yaşlılar önlemlere daha çok uydu. Kronik rahatsızlığı bulunanlar, iyi söz dinledi evde durdular ve tedbirlere uydular, sonra aşılandılar. Gençlerde tedbirsizlik fazla, sosyal medyada yanlış algılar, yanlış bilgiler ya da gruplaşmalar sebebiyle aşılanma oranlarının daha düşük olduğunu söyleyebilirim. Dışarıda daha fazla olan gençlerin, virüse  daha fazla maruz kaldıklarını düşünüyorum. Hem daha çok virüs alıyorlar hem de hastalık daha çok ağır oluyor. Ayrıca hastalığın onlarda görünme oranları daha yüksek. Yakın dönemde kaybettiğim hastalar 40-50 yaşlarındaydı."

"Genç hastalarımız çok fazla"

20'li yaşlardaki gençlerin hastalığı çok ağır geçirdiğini belirten Dr. Demir, "Gerçekten zor oluyor. Takip ederken de sıkıntı çekiyorsun. Akciğerlere indiğinde hastalık, bize de onlara da zor oluyor. Genç hastalarımız çok fazla, takip ettiklerimiz 35-55 yaş arası" sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)