Uzmandan "annelik estetiği" açıklaması

Hamilelik döneminde vücutta oluşan şekil bozuklukları, bir dizi estetik operasyonla giderilebiliyor. Genel anestezi altında yapılan kombine ameliyatlar sayesinde vücut, eski formuna kavuşabiliyor. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Küçük, "annelik estetiği" hakkında bilgiler verdi.

SAĞLIK 04.08.2023, 17:16 05.08.2023, 16:57 Hakan Öksüz
Uzmandan "annelik estetiği" açıklaması

Kadın yaşamındaki zorlu süreçlerden biri olan hamilelik, vücutta bazı deformasyonlara yol açıyor. Pek çok kadın, bu dönemde vücudunda oluşan değişikliklerden memnuniyetsizlik duyuyor. Bedeninin hamilelik öncesi dönemine dönmek isteyen bazı kadınlar, çareyi estetikte buluyor.

Hamilelik döneminde alınan kilolar, doğum sonrasında verilse bile vücudun eski görüntüsü kaybolabiliyor. Uzmanlar, bu dönemde kadın vücudunda yaşanan değişikliklerden bazılarının; göğüs sarkması, bacaklarda fazla kilo ve vajinal deformasyonlar olduğunu belirtiyor.

Kombine ameliyatlarla istenen sonuç elde ediliyor

Vücutta gerçekleşen söz konusu değişiklikler, estetik cerrahi müdahalelerle giderilebiliyor. Bu operasyonlar sayesinde vücut, eski formuna kavuşabiliyor. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Küçük, "annelik estetiği" hakkında bilgiler verdi. 

Deformasyonun gerçekleştiği bölgeye göre liposuction, karın estetiği, meme ile genital bölge estetiği dahil "kombine ameliyatlar" yapılıyor. İhtiyaca göre meme büyütme ya da dikleştirme ameliyatlarının gerçekleştirildiğini kaydeden Küçük, "Meme küçültme operasyonu gereken hallerde bunu da yapıyoruz. Böylece şekil bozuklukları giderilmiş oluyor." dedi.

Karın, bel ve genital bölge için yapılan ameliyatlar

Karın ve bel bölgesi ile genital bölge için yapılan estetik operasyonlardan bahseden Op. Dr. Ufuk Küçük, "Karın ve bel bölgesi için 'abdominoplasti' denilen karın germe operasyonu ile liposuction uygulaması yapıyoruz. Genital bölge için yağ enjeksiyonu, yağ alma ya da vajinoplasti ameliyatı yapılabiliyor. Bunlar vücudun durumuna göre belirleniyor." ifadelerini kullandı.

Ameliyatlar kaç saat sürüyor?

Operasyonların genel anestezi altında gerçekleştirildiğini vurgulayan Küçük, "Ameliyat kombinasyonuna göre operasyonun kaç saatte bitirildiği de değişiyor. Ortalama 4-6 saat sürüyor. Ameliyattan sonra korse kullanmak önemli. 1-2 gün hastanede kalan kişiyi taburcu ediyoruz. Operasyon geçiren kişinin, daha sonraki kontroller için düzenli gelmesi gerekiyor." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)