Uzmandan anne ve babalara uyarı: Çocuğunuzla vakit geçirin!

Anne ve babaların çocuklarına vakit ayırması gerektiğini kaydeden Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzm. Dr. Sümeyra Fırat, "Yapılan ortak etkinlikler, ebeveyn ile çocuk arasında güçlü bağların oluşmasını sağlıyor. Bu ortak etkinlikler, çocukların problem çözme kabiliyetini ve sosyal becerilerini de geliştiriyor." ifadelerini kullandı.

SAĞLIK 03.09.2022, 00:00 05.09.2022, 09:11 Hakan Öksüz
Uzmandan anne ve babalara uyarı: Çocuğunuzla vakit geçirin!

Samsun Çocuk Kitabevi'nde gerçekleştirilen etkinlikte buluşan VM Medical Park Samsun Hastanesi'nde görevli doktorlar, güvenilir b ahis siteleri, çocuklarla birlikte ahşap boyama yaparak vakit geçirdi. "Çocuklarla Kaliteli Vakit Geçirmek" temasıyla düzenlenen etkinlik, renkli görüntülerin ortaya çıkmasını sağladı. 

"Ortak etkinlikler, ebeveyn ile çocuk arasında güçlü bağlar oluşturuyor"

Çocukların psikolojik ve fiziksel gelişimlerinde anne-babalar ile yapılan etkinliklerin büyük rol oynadığını kaydeden Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzm. Dr. Sümeyra Fırat, "Ebeveynler, çocuklarıyla kaliteli vakit geçirmeli. Dikkatlerini çocuklara yöneltsinler. Böylece çocuklar kendilerini değerli hissedecektir. Birlikte geçirilen vakitler, ebeveyn ile çocuk arasında güçlü bağların oluşmasını sağlıyor. Ailesiyle kaliteli vakit geçiren çocuklar, daha mutlu şekilde büyüyor." diye konuştu.

"Önemli olan ne yapıldığı değil, eğlenceli zaman geçirin"

Birlikte geçirilen zamanda ne yapıldığının fazla önemli olmadığını kaydeden Fırat, "Önemli olan eğlenceli vakit geçirmek. Çocukların neye ilgi duyduğunu anlayıp ona göre etkinlikler yapılmalı. Bu durumda hem çocuk kendisiyle ilgili bir şeyleri keşfedecektir hem de planlama yeteneğini geliştirecektir. Bu ortak etkinlikler, çocukların problem çözme kabiliyetini ve sosyal becerilerini de geliştiriyor. Çocuğa değerli olduğunun hissettirilmesi önemli. Bu tavır, çocuğa özgüven kazandırma açısından önemlidir." dedi. 

Yorumlar (0)