Uzman Doktor Ayral: "Kireçlenmenin ilacı zencefil ve zerdeçal"

Uzman Doktor Atiye Ayral, halk arasında “kireçlenme” olarak bilinen ve tıptaki adı “osteoartrit” olan hastalığın tedavisinde fonksiyonel tıbbi yaklaşımların önem kazandığını dile getirdi. Ayral, hastalığın nedenlerini ve tedavisini anlattı. 

SAĞLIK 23.06.2021, 17:59 24.06.2021, 14:14
Uzman Doktor Ayral: "Kireçlenmenin ilacı zencefil ve zerdeçal"

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doktor Atiye Ayral, halk arasında “kireçlenme” olarak bilinen fakat tıptaki adı “osteoartrit” olan hastalığın sebeplerini ve tedavisini anlattı. Ayral, kireçlenmenin çok sıradan şeylere bağlı olabildiğine ve artık tedavisi konusunda fonksiyonel tıbbın önem kazandığına değindi. 



Bedenin toksin yükünün artması, kireçlenme sebebi 

Ayral: “Bedenin aşırı kilo, tekrarlayan ve uygunsuz hareketler, yaralanmalar sonrası maruz kaldığı stres; toksin ve asit yükünün işlenmiş gıda ve fazla gluten tüketimiyle artması, tiroid ve artan östrojen hormonu gibi artan hormonlar, bağırsak sorunları, sedef ve haşimato gibi hastalıkların tümü kireçlenmeye sebep olabilir. Bunlar sonucunda ortaya çıkan hastalıklar yaş ilerledikçe üst üste biner ve bu da kıkırdak kabiliyetini köreltir. Sürecin sonunda da eklem yıpranır.” 

Atiye Ayral, önemli olanın hastalığa tanı koymak değil , hastalığın altında yatan sebebin bulunması olduğunu aktarıyor. 

“Fonksiyonel tıp, kireçlenmenin çözümünde önemli” 

Ayral, fonksiyonel tıbbin kireçlenmenin çözümü konusunda oldukça önemli olduğunu belirterek şunları aktarıyor: “Mekanik ve ekleme binen yükün azalması, inflamasyonun (her insanın bağışıklık sisteminde meydana gelen ve yaralanma ya da hastalık durumunda bağışıklık sisteminin verdiği tepki) da azalmasını sağlar. Toksinlein depolandığı yağ deposu da egzersiz yapılarak ve kaslar güçlendirilerek giderilebilir. Bunları düzenli olarak yapmak, eklemlerin esnekleşmesine de yardımcı olacaktır ve bu şekilde eklemlerin yıpranmasının önüne geçilecektir.” 



“Lenf dolaşım sistemi oldukça önemli” 

“Lenf dolaşımının bozulması, toksin maddelerin eklem çevresinde birikmesi ve kıkırdak dokunun düzenli ve sağlıklı beslenememesi anlamına gelir. Bu sebeple kireçlenme yaşayan hastalara verdiğimiz diyetlerde tuz kısıtlanır. Lenf dolaşımını artıran egzersizler ve masajlar önerilir. Toksik yükün atılmasını sağlayan gıdalar da diyet listesindedir. Antiinflamatuar gıdaların tüketilmesi, kireçlenme yaşayan kişilerde oldukça önemlidir.” 

“Zencefil ve zerdeçal, bu hastalığın ilaçlarından” 

“Zencefil, zerdeçal ve Omega-3, bu hastalığın ilaçlarından. Yemekler, bunlarla zenginleştirilmeli ve taze sebze-meyveler tüketilmeli. İşlenmiş et, trans yağ, rafine şeker, yapay tatlandırıcı gibi ürünler tüketilmemeli. Yeterli dozda K2 ve D vitaminleri alınmalı. Kemik suyu, tavuk ve yumurta tüketilerek vücudun kolajen ihtiyacı sağlanmalı. Kolajenin vücutta emilebilmesi için de C vitamini eksikliği giderilmeli.” 

Yorumlar (0)