Uskumru her derde deva

Dr. Öğretim Üyesi İlkay Gök, uskumrunun en zengin omega-3 kaynaklarından biri olduğunu söyledi.

SAĞLIK 12.11.2019, 11:19
Uskumru her derde deva

Dr. İlkay Gök, yıllarca omega-3 için somon tüketilmesi gerektiğinin söylenmesinin büyük aldatmaca olduğu ve kendi balıklarımızı göz ardı etmemize neden olan bu hatayı düzelmemiz gerektiği şeklinde açıklama yaptı. Ayrıca, Öğretim Üyesi Dr. İlkay Gök ızgarada çok az yağlı tavada veya fırında yapılan umkumrunun çok sağlıklı olduğunu ifade etti.

Bilimsel araştırmalar uskumrunun içinde çok yüksek oranda omega-3 bulunduğunu ortaya koyuyor. Omega-3 ve omega-6 açısından oldukça zengin olan uskumru, kalp sağlığı ve kanser gibi birçok hastalığa karşı koruyucu etkiye sahip. 

Uskumrunun omega-3 miktarı somon, hamsi veya istavrite kıyasla çok daha fazla ve uskumrunun en yağlı olduğu kış mevsiminde doğal omega-3 kaynağı için uskumru tüketilmesi gerektiğinin altını çizen Dr. İlkay Gök; ayrıca sınava hazırlananlara, unutkanlıktan şikayet edenlere, kalp hastalığı yaşayanlara ve yaşlılara çok iyi geldiğini ifade etti.

Mineral ve vitamin deposu

Uskumru vücudumuz için gerekli ve önemli olan A,E,D ve K vitaminlerinin yanında yüksek miktarda niasin, B1, B2, B6, B12 vitaminlerini içeriyor.

Kanser riskini azaltıp yaşlanmayı geciktiriyor

Kalsiyum, fosfor, selenyum, potasyum ve magnezyum gibi mineralleri de içeren uskumru, ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirip kanser riskini azaltır.
 


 

Yorumlar (0)