Uğur Şahin: Omicron’a karşı yeni aşı hazır

BioNTech’in kurucusu isimlerinden olan Prof. Dr. Uğur Şahin, Omicron varyantına karşı yeni aşının hazır olduğunu duyurdu. 

SAĞLIK 26.08.2022, 08:28
Uğur Şahin: Omicron’a karşı yeni aşı hazır

Yıllardır tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını, Omicron varyantı ile tedirgin etmeye devam ediyor. Son günlerde Omicron sebebiyle hızla artan vaka sayılarının yeni bir dalgayı başlatmasından endişe ediliyor. Salgının sürdüğü bugünlerde Prof. Dr. Uğur Şahin’den yeni bir açıklama geldi. BioNTech’in kurucularından olan Şahin, Omicron’a karşı yeni aşının hazır olduğunu söyledi.

“En kısa sürede gerekli izinlerin verilmesini bekliyoruz”

Omicron varyantına ilişkin çeşitli uyarılarda bulunan Prof. Dr. Şahin, “Yaklaşık 2 ay önce bu salgına karşı hazırlıklı olmamız gerektiğini söylemiştim. Tehlikeli bir yayılım söz konusu ve bu ciddiye alınmalı. Omicron’a karşı yeni aşımız hazır. En kısa sürede gerekli izinlerin verilmesini bekliyoruz. Elimizdeki aşıları eylül ayının ilk günlerinden itibaren teslim etmeye başlayabiliriz. Temel olarak bakıldığında aslında önceki aşı ile yenisi arasında önemli bir fark bulunmuyor. Ufak detaylar var. İleriye dönük de her türlü senaryoya şu an hazır olduğumuzu belirtmek isterim” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)