Uğur Şahin'den yeni koronavirüs aşısı açıklaması...

BioNTech'in kurucularından Uğur Şahin, koronavirüse karşı yeni bir aşı üzerinde çalıştıklarını kaydetti. Şahin, geliştirecek oldukları aşının virüse vereceği tepkinin artacağının altını çizdi.

SAĞLIK 12.01.2023, 10:53 13.01.2023, 11:26
Uğur Şahin'den yeni koronavirüs aşısı açıklaması...

Koronavirüse dair bulduğu aşı ile bütün dünyanın konuştuğu kişi Uğur Şahin, katılmış olduğu bir konferansta önemli paylaşımlar gerçekleştirdi.

Şahin, semptom gösteren koronavirüse karşı çalışmalarına devam ettiklerini ve yeni bir aşı formülü için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

"Aşının vereceği tepki artacak"

Şahin konuya ilişkin, "BioNTech, önceki versiyonlarda görülen spike proteinini barındıran bir aşının üstünde çalışmalar yapıyoruz. Virüslerde T-hücresi epitoplarının yüzde 99'luk kısmını koruyoruz ve bize göre bu kombinasyonu kullanmak aşının verecek olduğu tepki ile kalitesini artıracaktır." dedi.

"Odağımız belirti gösteren hastalıklara karşı aşı geliştirmek"

Firmanın geleceğine dair de Şahin, "Bence odağımız yalnızca ağır hastalıklara karşı değil ancak belirti gösteren hastalıklara karşı da nasıl bir aşının geliştirilebileceği ve enfeksiyonları önleyebileceğimiz olacak." şeklinde konuştu.

Kansere dair çalışmalar devam ediyor

Uğur Şahin, son olarak kanserle mücadeleye ilişkin incelemelerin ve çalışmalarının da sürdüğünü kaydetti.

Yorumlar (0)