Uğur Şahin, aşı için kritik tarihi açıkladı!

BioNTech CEO'su Uğur Şahin, Pfizer/BioNTech tarafından ortak geliştirilen ve yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı yüzde 95'ten fazla koruma sağlayan aşıya, Aralık ayının ortalarında onay verilebileceğini ifade etti.

SAĞLIK 19.11.2020, 12:55 19.11.2020, 13:01
Uğur Şahin, aşı için kritik tarihi açıkladı!

Amerikalı ilaç şirketi Pfizer ile Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının yüzde 95'ten fazla koruma sağladığını ve herhangi bir ciddi yan etkiye sahip olmadığını duyurdu. Söz konusu aşının, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Avrupa'daki acil kullanım izinlerinin Aralık ayında alınabileceği belirtildi. 

BioNTech CEO'su Uğur Şahin, FDA'nın (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) Aralık ayının ortalarında yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı için acil kullanım onayı verebileceğini, AB'nin (Avrupa Birliği) ise şartlı onayı Aralık ayının ortalarından sonra verebileceğini kaydetti. 

Herhangi bir sıkıntı yaşanmaması durumunda yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının dağıtımına Noel'den önce başlanabileceğini aktaran Prof. Dr. Şahin, bunun için gerçekten de her şeyin yolunda gitmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Pfizer/BioNTech tarafından geliştirilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının yüzde 95'ten fazla koruma sağladığı ifade edilmiş, söz konusu aşı için gelecek cuma günü FDA'ya (Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi) acil kullanım onayı başvurusunda bulunulacağı aktarılmıştı. 

Prof. Dr. Şahin, düşük dozlu olması dolayısıyla aşının hafif ve orta düzeyde yan etkiye sahip olduğunu belirtmişti. Pfizer/BioNTech tarafından geliştirilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının 6 ülkede bulunan 43 binden fazla insanın üzerinde denendiği kaydedilmişti. 

Yorumlar (0)