'TURKOVAC' şimdi de İstanbul'da

Sağlık Bakanlığı, TÜSEB (Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı) ve Erciyes Üniversitesi iş birliği ile geliştirilen COVID-19 aşısı 'TURKOVAC', Faz-III aşamasında İstanbul'daki gönüllülere uygulanmaya başlandı.

SAĞLIK 08.07.2021, 18:05 09.07.2021, 11:44
'TURKOVAC' şimdi de İstanbul'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından adının 'TURKOVAC' olduğu duyurulan yerli inaktif COVID-19 (yeni tip koronavirüs) aşısı, yaygın kullanım öncesi son aşama olan Faz-III çalışmaları çerçevesinde Ankara Şehir Hastanesi'nin ardından Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde de uygulanmaya başlandı.

Aşı, e-Nabız sistemi üzerinden randevu alan ve gönüllülük koşullarını taşıyan yurttaşlara yapılıyor.

"Özel ekip kuruldu"

Hastanede sürdürülen aşı faaliyetlerine dair medya mensuplarına açıklamada bulunan Başhekim Prof. Dr. Mehmet Emin Kalkan, ülkemizin dünyada aşılamada en başarılı ve hızlı ülkeler arasında yer aldığını vurguladı.

Prof. Dr. Kalkan, TURKOVAC aşısına gönüllü olan yurttaşları aşılamak için hastanelerinin Faz-III laboratuvarlarında özel bir ekip kurulduğunun altını çizerek, şu bilgileri aktardı:

"Bu hastaların izlenebilmesi için oluşturulan alanlarda aşı gönüllülerimizi aşılıyoruz. Aşının, Faz-III çalışmasındaki yaklaşık 40 bin gönüllünün sonuçlarıyla birlikte hızlıca yaygın kullanıma geçeceğini umut ediyoruz. Yerli aşıyı bekleyen ve Faz-III çalışması için gönüllü olmak isteyen tüm gönüllü yurttaşlarımızı hastanemize bekliyoruz. e-Nabız sistemi üzerinden başvurular alınıyor. Bizlere başvuran gönüllülerin iletişim bilgileri geliyor. Biz bunları arayarak randevularını tamamlıyoruz. Bunun haricinde de gönüllüler, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde aşılarını yaptırabilecekler. Gönüllü olanları buraya davet ediyoruz."

Bugün 10 gönüllünün aşı yaptırdığını aktaran Kalkan, yurttaşlara, "Randevular hızlı bir şekilde doluyor. Dolayısıyla çok fazla zaman kaybetmeden bir an evvel başvurularını bekliyoruz." diye seslendi.



Yorumlar (0)